A Patriots megvált a kezdő centerétől és az egyik elkapójától

A New England Patriots a mai napon bejelentette, hogy megválik kezdő centerétől Bryan Stork-tól. A sérülések ugyan nem kedveztek a fiatal játékos számára, 21 mérkőzésen tudott pályára lépni az utolsó két szezonban de még így is meglepő, hogy a Pats megvált tőle.

Stork-ot a 2014-es Draft negyedik körében választotta ki a Pats és 13 alapszakasz mérkőzésen pályára lépett az újonc szezonjában. A tavalyi draftolatlan szabadügynök David Andrews azonban a tavalyi szezon során kitaszította Stork-ot a kezdőcsapatból.

Stork négy agyrázkódása mellett a Boston Herald beszámolója szerint a támadófalember nehezen kontrollálja az érzelmeit. Ezt többek között a tavalyi playoff fejelésével és a csapaton belüli összezördüléseivel példázták.

A hírek szerint az utóbbi időben a Pats el akarta tradelni a centerét de érdeklődő hiányában végül a cut mellett döntöttek. Stork jelenleg csak egy késői körös picket ért volna. Emellett Bill Belichick szigorát és mentalistását ismerve fontosabb számára, hogy megszabaduljon a problémát okozó játékosaitól mint az, hogy egyel több alacsony Draft pickje legyen.

Stork mellett távoznia kellett a csapat veterán wide receiverének Nate Washington-nak is. Az elkapó már 11 évet lehúzott az NFL-ben és csak márciusban érkezett a Pats-hez. A tavalyi szezonban a Houston Texans játékosaként 658 elkapott yardot és 4 touchdownt szerzett de Pats-es pályafutása egyetlen elkapással és 8 elkapott yarddal ért véget.

Egyik elküldött játékost sem kell leírni, könnyen elképzelhető, hogy a szezon első alapszakasz mérkőzésén újra pályára fognak lépni. Stork egyik potenciális csapata a Chicago Bears lehet ahol Hroniss Grasu keresztszalag szakadása miatt szükség lesz azonnal bevethető rutinos centerre.

(nfl.com, Fotó: nep.247sports.com)