Nagy bajban a Dallas Cowboys, 6-10 hétre kidőlt Tony Romo

Tony Romo sajnos tényleg ott kezdi az idei szezont ahol a tavalyi alapszakaszt abbahagyta. A péntek hajnali mérkőzésen megsérült a Dallas Cowboys irányítója és az első hírek csak könnyű sérülésről szóltak de a később elvégzett MRI vizsgálat sajnos bebizonyította, hogy jóval nagyobb a baj.

A sérülés rögtön a mérkőzés elején bekövetkezett, az első támadósorozat harmadik játékánál. Romo ezt követően hosszú ideig mozdulatlanul a földön feküdt majd önerőből lesétált a pályáról. Pár szimulált passzkísérletet követően játékra jelentkezett de Jason Garrett vezetőedző teljesen érthető módon nem engedte vissza a pályára.

Romo vissza akart menni amiből mindenki arra következtetett, hogy nem lehet nagy baj az irányító hátával. Tegnap este azonban bebizonyosodott, hogy nagy baj van. Először arról lehetett hallani, hogy Romo-nak minimum egy hónapot ki kell hagynia de Garrett vezetőedző sokkal rosszabb helyzetről számolt be.

Garrett elmondta, hogy eltört egy csont Romo hátában így 6-10 hetes kihagyással kell számolni. A legjobb forgatókönyv szerint is csak a szezon közepén térhet vissza de azt azért kihangsúlyozták, hogy a mostani sérülése miatt még pályára fog lépni az idei szezonban.

2014-ben hasonló sérülést szenvedett el az irányító de további problémát jelent, hogy "nem ugyanaz a sérülése" újult ki. Akkor egy másik csonttal volt probléma így a 36 éves irányítónál nem a korábbi sérülés kiújulásáról hanem új sérülésről beszélünk ami azért komolyan megkérdőjelezi a folytatást.

Azt pedig nem kell bemutatni a szurkolóknak, hogy mekkora problémát jelent Romo kiválása mert vállsérülés miatt a tavalyi szezonban csak 4 mérkőzésen tudott pályára lépni. Vele 3-1-es mérleget, nélküle 1-11-es mérleget ért el a csapat.

A Cowboys pedig Romo sérülésének bejelentése után már ki is nevezte Dak Prescott-ot kezdőirányítónak. A bejelentés senkit sem lehetett meg mert a Mississippi State negyedik körben kiválasztott játékosa szenzációsan játszott az eddigi három előszezon mérkőzésen. Mögötte Kellen Moore lesz a tartalék de a megváltozott helyzet miatt várhatóan szerződtetni fognak még egy irányítót.

nfl.com, Fotó: cbssports.com