A Bills kirúgta az offensive koordinátorát

A Buffalo Bills csapata 0-2-vel kezdte az idei szezont és a rossz szezonkezdetnek már meg is van az első áldozata. Bejelentették, hogy megválnak offensive koordinátoruktól Greg Roman-tól. A csapat pénteken hivatalosan is megerősítette a hírt.

Roman helyét a korábbi vezetőedző asszisztens/running back edző Anthony Lynn veszi át. Lynn-t az utóbbi két évben több csapat is meghallgatta az üresen álló vezetőedzői és offensive koordinátori posztokkal kapcsolatban de maradt korábbi mestere mellett. Rex Ryan 2009-es Jets-es vezetőedzői kinevezése óta folyamatosan együtt dolgozott Lynn-el.

"Ma reggel értesítettem a vezetőséget a döntésemről és Ők támogattak. 100%-ban az én döntésem volt." - nyilatkozta Ryan a sajtótájékoztatón.

Az első két mérkőzést elnézve nem lehet meglepő, hogy miért az OC-nak kellett megfizetnie a sikertelen kezdésért. Az első héten a Baltimore Raven ellen 65 futott yardot és 95 összyardot szerzett az offense. Összesen 160 támadóyarddal zártak. Ennyivel egy közepes támadóegység szokott állni a félidőben.

A Jets elleni csütörtök esti találkozón már jobban muzsikált a támadóegység. 89 futott yard és 307 passzolt yard. Ez már jóval jobbnak számító 393 összyardot jelent de megtévesztő a javulás. Goodwin és Salas két elkapásából 155 yardot szerzett a csapat, ezt a két játékot leszámítva a mérkőzés többségén csak szenvedett az offense és 16 csak first downt raktak össze.

Roman a rossz kezdés bűnbakja lett de ezzel még nem oldották meg a problémákat. A másik oldal sem szerepel valami fényesen pedig a defense Ryan asztala. 493 yardot engedtek a Jets offense-nek és jelenleg a 25. helyen állnak. Tavaly átlagosan 356.4 yardot engedtek mérkőzésenként. Ebből kiindulva további változások várhatóak illetve elképzelhető, hogy rövidre sikerül Ryan Bills-es korszaka.

nfl.com, Fotó: twitter.com