Beharangozó: Panthers vs. Buccaneers

Érthető módon sok vita az elmúlt héten akörül forgott, hogy az MVP vagy hű tartaléka lenne a jobb a center mögött, amikor a Panthers fogadja a Tampa Bay Buccaneers-t a Monday Night Football meccsen.

Cam Newton nélkül a Panthers csak a harmadik alkalommal fog pályára lépni a több mint öt szezon alatt, ez egy nagy dolog, de nem jelent semmit. A Panthers akkor sem lehetne biztos bármiben is, ha Newton képes lenne játszani.

Mint mindig, de különösen annak fényében, amivel a csapat legutóbb megküzdött, egy nagy győzelem megszerzése fontosabb dolog, mint egy személy.

"Mindannyiunknak közösen kell csinálni, együtt." mondta Derek Anderson, aki a center mögött fog állni, mert Newton még az agyrázkódás utáni protokollt csinálja. "Azt hiszem, mindannyian megértettük, mindenkire szükség van, hogy rendben menjenek a dolgok."

A Panthers, miután először veszített el több egymást követő meccset azóta, hogy egymás után hatszor kikapott a 2014-es szezon felénél, azzal töltötte az 1-3-al álló NFC South csapatok csatája előtti hetet, hogy kibogozza a csomókat, dolgoztak az egyéni felelősségeken és azon, hogy a fogaskerekek a helyükre kerüljenek.

"Mindenkinek tudnia kell a szerepét és el kell végeznie a munkáját." mondta a defensive tackle Kawann Short. "Nem csináltuk meg az egyszerű dolgokat, amiket kellett volna - a félreértett hívások, egymással történő kommunikáció, felelősségteljesség és a saját munkád elvégzése. A videózásokon tényleg lehetett látni. Szeretném, ha vissza lehetne csinálni.

A Panthers nem igazán teljesítette túl ezeket a dolgokat a 48-33-as, Atlanta elleni vereség során az elmúlt héten (bár előbb-utóbb lesz egy visszavágó) de a jó hír az, hogy az NFL-ben minden hét egy új esély a megváltásra. Ehhez jön még hozzá az, hogy még mindig a szezon elején vagyunk és még mindig van idő a jobb játékra.

"Az Atlanta megcsinálta a játékokat, de mi is fájdalmat okoztunk magunkat. Nem csinálhatunk ilyet, ha meg akarjuk nyerni a meccseket." mondta a safety Kurt Coleman. "Kijavítottuk ezeket a kérdéseket és egy hullámhosszon vagyunk, részlet-orientáltak leszünk és a szívüket is beleadjuk."

Míg a Panthers megengedheti magának, hogy azzal kell törődniük, ki játszik, a kimaradók listája jelentős - mindkét pálya szélén.

Newton minden bizonnyal a leginkább feltűnő hiányzó, bár a másik két meccse, amikor hiányzott, Anderson vezetésével győzelmet hozott a Tampa Bay ellen a 2014-es szezonban - győzelmek, amelyek kellettek ahhoz, hogy a Panthers bejusson a rájátszásba. Ezen túlmenően a running back Jonathan Stewart a harmadik egymást követő meccsen fog hiányozni, a bal tackle Michael Oher a második meccsét hagyja ki egymás után és az újonc cornerback James Bradberry is hiányozni fog egy lábujj sérülés miatt, amit a Falcons ellen szedett össze. Miután a cornerback Bene Benwikere-t elküldték, az újonc Daryl Worley és Zack Sanchez várhatóan kezdő lesz corner poszton.

A Buccaneers-nél valószínűleg hiányozni fognak kulcsfontosságú fogaskerekek mindkét oldalon, a futó Doug Martin és Charles Sims , valamint a defensive tackle Gerald McCoy és Clinton McDonald játéka kétséges.

A Panthers megnyerte a csapatok utolsó hat találkozóját, átlagosan 14,8 pont különbséggel. De a Panthers sikerei a Bucs ellen és mindenki mással szemben az elmúlt szezonban nem fognak számítani hétfőn.
A lényeg, hogy ez a csapat hogyan reagál a közelmúltban elszenvedett csapásokra.

"Ez egy nagyon fontos időszak a csapat számára." mondta a linebacker Thomas Davis. "Vannak kezdők, akik sérültek és srácok, akik elvesztették a munkájukat, ezért fontos, hogy harcoljunk egymásért. Hiszünk egymásban. Nem számít, hogy ki játszik. Dolgoztunk a kémián, létrehoztunk egy kötödést minden sráccal, aki itt van ebben az öltözőben. Hiszünk abban, hogy ha a csapatban vagy és játszol, képes vagy elvégezni a munkát."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com