Mi történik Jameisszel?

Inkonzisztens, csapongó játék. Rengeteg turnover. Ez mind-mind jellemzi irányítónkat ebben az idényben. Pedig jól indult, hiszen az előszezonban is reménykeltő volt a játéka és a Falcons ellen is. Ott külön öröm volt, hogy mérkőzés közben is fel tudta magát építeni és ez egy jó minőségű játékkal párosult. Aztán a Cardinals ellen csapnivaló volt. Utána a Rams ellen már megint jó teljesítményt nyújtott. De jött a Denver elleni mérkőzés, ahol az egyébként is jobb erőkből álló ellenfelet hozzásegítettük a turnoverek által egy sima sikerhez.

Szokták mondani, hogy egy fiatal irányító életében a második év a legnehezebb. Lehet is benne valami! Gondoljunk csak példának okáért Marcus Mariota csapnivaló játékára az idén. Ő ráadásul konstans módon rossz, szóval Jameis még Istenes hozzá képest.

Persze nem lehet mondani, hogy a támadófal könnyűvé tenné a dolgát. A Denver ellen abszolút nem sikerült megvédeni. S van egy szegmens ami elgondolkoztató. Nem tudom rosszul rakom-e össze a képet, de mintha Jameisnek akkor menne a játék, ha egy Doug Martin féle játékos megtámogatja őt jó futó játékkal. Ezzel persze nem találtam fel hogy lehet a sárból aranyat csinálni, hiszen ez a mai NFL-ben nagyjából mindenütt így van. Jó futójáték alapozza meg a sikeres passzjátékot.

Nos a Denver ellen ez a futójáték sem működött. Ráadásul a Martin pótlását végző Charles Sims is hozzájárult a turnover parádéhoz. Persze nehéz is úgy, ha a blokkolási séma csődöt mond és azonnal a nyakadon a teljes denveri védelem. A fumble előtt nem volt olyan testrésze futónkat, amihez nem ért volna védő. Ha csinos nő lett volna, talán ott helyben megerőszakolják.

Charles Sims azonban nem csinos nő, a Buccaneers pedig sajnos azt kell mondjam nem egy kész csapat még. Persze tudjuk, hogy idő kell egy koncepció beéréséhez. Nyilván lehet magyarázkodni, hogy ki számított J.R. Sweezy sérülésére! De erre én azt mondom, hogy felelős székben tudni kell dönteni! S sajnos Jason Licht részéről becsúszott pár hiba az elmúlt években.

Mindazonáltal ő még hatalmas szintugrás Mark Dominik-hez képest. Így aztán kedves barátaim, meg is van a válasz miért vagyunk mi lassan már egy évtizede az állandó építkezés fázisában. S ez sajnos az eredményekre is rányomja bélyegét. Úgy mint legutóbb a Denver ellen.
A speciális egységekről nem nagyon lehet mit mondani a mérkőzés kapcsán. Nem volt lényegében visszahordás se pro, se kontra. Aguayo pedig csak egy sikeres extra pont erejéig állt labda mögött.

Támadó oldalhoz tartozó hír, a szélső elkapó Jeremy Butler leigazolása. S ha már itt tartunk, a sok sérülés miatt csapatunk ugyancsak leszerződtette a korábban a Clevelandben és New England-ben megforduló defensive tackle-t, John Hughes-t.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com