1-4, hogyan tovább Panthers?

Az egyik legjobb dolog az NFL-ben, hogy soha nem igazán tudhatod előre, hogy mi fog történni.

A szurkolóknak egy vesztes szezon után az új év vigaszt nyújthat. A szurkolóknak egy sikeres szezon után eljöhet a kemény valóság.

Ki gondolta volna, hogy a Dallas Cowboys, akik tavaly 4-12-vel zártak, idén 4-1-el kezdenek egy újonc irányítóval?

És ki gondolta volna, hogy a Carolina Panthers, egy igazán különleges 15-1-es szezon után 1-4-el és a divízió utolsó helyén kezd az NFC South-ban - abban a divízióban, amit három egymást követő évben megnyert?

"Ez nagyon megrázó." mondta a defensive end Charles Johnson, miután a Panthers 17-14-es vereséget szenvedett a Tampa Bay csapatától a Monday Night Football meccsen.

Az NFL kiszámíthatatlansága miatt szinte senki sem jósolta meg előre, hogy a Panthers újra 15-1-el végez. De senki sem jósolt 1-4-es kezdést sem.

"Nem így akartuk kezdeni a szezont, nyilván, de most itt vagyunk." mondta a linebacker Luke Kuechly. "Mindent meg fogunk tenni, hogy talpra álljunk ebből és elinduljunk a helyes irányba."

Ezek a játékosok tudják, hogyan kell talpra állni. 2014-ben még egy hat meccses vereségsorozat sem siklatta ki őket. A Carolina megnyerte az utolsó négy meccset és az NFC South bajnoka lett.

Egy évvel korábban a Carolina 1-3-al kezdett, majd a hátralevő meccseket 11-1-re hozta a Panthers, amit egy példátlan három szezonon átívelő playoff részvétel kezdete volt.

De a másik véglet, az úgynevezett "Super Bowl másnaposság" is megjelent már ezelőtt. A franchise történetének másik  Super Bowl részvétele után - a 2003-as szezonban jutottak el odáig - 1-4-el kezdték a következő szezont. Majd 1-5. És 1-6. És 1-7.

Melyik úton fog ez a csapat menni?

"Ez sajnálatos, de képesnek kell lennünk helyesen reagálni." mondta a safety Kurt Coleman. "Nem hajthatjuk le a fejünket. Nem hagyom, hogy bárki szomorkodjon. Még hosszú élet vár ránk. Továbbra is hajtom magam és hajtom ezt a csapatot, mert én még mindig hiszek bennünk."

Az előző három vereséget olyan csapatoktól szenvedték el, akiknek az összetett eredménye 13-2, de a Tampa Bay a Bank of America Stadium-ba egy három meccses vereség sorozattal érkezett.

Futtatták a labdát az elején - a harmadik számú futóval - ahogy nagyjából várni lehetett. De 1-3-as csapatként csak 6-0-ra vezettek a félidőben az elég meghatározó két negyed ellenére. Ezután a Panthers, Derek Anderson-nal a sérült Cam Newton helyén, kezdett beindulni és elkezdte átvenni a meccs irányítását.

Ekkor az NFL egyik befolyásoló tényezője - a turnover - újra megfordította a meccs képét. 14-14-es döntetlennél két ígéretes Panthers labdabirtoklás Anderson labdavesztésével zárult, a második 1st&goal-nál az 1 yardos vonalon.

Elképzelhető, hogy a szurkolók úgy érezték, vége lett a szezonnak, amikor Roberto Aguayo berúgta a 38 yardos field goal-t, de egész biztosan nincs.

"A szezon még nem ért véget." Ki gondolta volna, hogy egy ilyen mondat fog elhangozni az 5. hét után?

Ilyen az élet az NFL-ben - jobb vagy rosszabb.

"Most kezdjük a második negyedet (a szezonban), de az az igazság, el kell kezdenünk dolgozni azon, hogy a dolgok gördülékenyen menjenek." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem nézhetsz hátra. Semmit nem tehetsz. Megyek tovább előre és elvárom (a játékosoktól), hogy ők is ezt tegyék."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: Charlotte Observer