Kalóz kalóznak farkasa?

Talán meglepő, de a hétvégi ellenfelünk, az Oakland Raiders akkor volt utoljára rájátszásban, amikor a 2002-es szezon Super Bowl-ját elveszítették a Tampa Bay Buccaneers ellen. (De jó leírni!) Azóta viszont semmi! Elfuserált draftok, ( ékes példa a 2007-es 1/1-es JaMarcus Russell) és a szabadügynökök teljes érdektelensége a csapat iránt a piacon. Közben elhunyt a tulajdonos Al Davis is és fia lépett a nyomdokaiba.

A tavaly vezetőedzőnek kinevezett Jack Del Rio nem kisebb szerepet kapott, mint ennek az állapotnak a megszüntetését. Munka van bőven, de valami elindult a túlparti Fosztogatóknál. Összeépítették a liga talán legjobb pass protection-t produkáló alakulatát. Többek között olyan nevekkel a soraikban, mint a Lovie Smith által Tampából elküldött Donald Penn. Megjegyzem a vakoldali tackle ebben az idényben is kiválóan játszik.

Persze van, hogy a vak szerencse is melléjük áll. Ha az utolsó pillanatokban szerzett TD után egy pont a hátrányod, egy alapszakasz meccsen berúgod az extra pontot és jöhet a hosszabbítás! Na de nem Jack del Rio-nál, aki rámegy a két pontra. Persze ez a Saints ellen bejött, de azért valahol majd kiegyenlíti ezt a sors! A Raiders általában szoros meccseket produkál. Csak két találkozójukon volt az idén 7 pontnál nagyobb a különbség ide vagy oda.
A támadó egységük, köszönhetően a (Penn-Osemele-Hudson-Jackson-Watson) felállású falnak igen jól szerepel. Mint említettem pass protection képességük kiváló és futásonként is 4,7 yardot tesznek meg átlagban. További erősségük a Derek Carr-Amari Cooper játékkapcsolat, melyek együtt kiadják, hogy csapatuk 26,4 pontot átlagol meccsenként. Mi ugye 21,3-at köszönhetően annak a pár elrontott mérkőzésnek.

Ami viszont kimondottan meglepő, hogy Jack Del Rio védő beállítottsága ellenére egyenlőre a legtöbb yardot engedő védelemmel rendelkezik. Főleg a passz elleni védekezés megy gyatrán a fekete-ezüst társaságnak.
Ugyanakkor az figyelmet érdemel, hogy eddig valamennyi idegenbeli mérkőzésüket megnyerték. S most Tampában lesz a mérkőzés!

Én személy úgy gondolom, ha a védelmünk tud valamit kezdeni a Cooper-Crabtree elkapó párossal, akkor lehet esélye a Bucs csapatának! Ellenkező esetben, papíron gyenge Oakland védelem ide vagy oda, nem túl sok! S most egyik csapatnak sem jön majd jól a vereség. Szóval melyik kalóz lesz a másik farkasa?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com