A Buccaneers védelem csődje

Ha valamit el lehet marasztalni a Falcons elleni mérkőzés után, az egyértelműen a védelem. Persze tudom! A Falcons támadósora jelenleg ligaelit. Ennek ellenére semmi ellenállást sem tanúsítottunk! Elég az eredményre nézni. 43 kapott pont. Ezzel nagyon kis százalékban szoktak meccset nyerni az NFL-ben.

Mike Smith tulajdonképpen nem tudom mit talált ki erre a mérkőzésre, de a pályán semmi sem látszott. A passz elleni védelmünk botrányosra sikerült. Eddig ugye a safetyk és a linebackerek vonalán volt ezzel nagy gond. Most annyiban változott a helyzet, hogy cornerback-jeink is csődöt mondtak.

De tulajdonképpen így laikus szemmel nagyon nehéz kitalálni mi is volt Mike Smith szándéka. Az ugye a mérkőzés elején látszott, hogy Julio Jones-t minden áron semlegesíteni akarjuk, ezért rá több ember is jutott. Innentől viszont a védők mozgásából megmondom őszintén számomra még az sem volt világos, hogy most a többiek embert fognak, vagy zónáznak. inkább egy nagy káosznak tűnt az egész. Ezt aztán a Falcons Mohamed Sanu, Taylor Gabriel ( zseniális fogás a Falcons részéről) és Austin Hooper által ki is használták. Ráadásul running back és fullback állományuk is hatékonyan segített be.Ezt felismerve megpróbáltuk őket semlegesíteni. Ekkor azonban erőket kellett elvonni Julio Jones-ról. S ezt a liga jelenleg talán első számú elkapója meg is büntette, ráadásul mint tegnap írtam még a bíráktól is segítséget kapott. Mindez zajlott úgy, hogy a tulajdonképpen még a Bucs passzsiettetése sem működött rosszul, hiszen a két zsák és a nyolc ütés, nem olyan rossz munka.

Futás ellen is akadtak gondjaink. A Falcons támadó fala nem csinál extra dolgokat. Azt viszont nagyon hatékonyan. Zónablokkolásuk kimagasló. Persze Devonta Freeman-t ismerve nagyjából lezártuk előtte a külső területeket. Ott csak ritkán ment el, hiszen eddigi mérkőzésein így szerzett sok yardot. Azonban így is 4,5 yardot átlagolt futásonként és ez igen jó! Nekik!

Amit nagyon nem sikerült megállítani, az a Falcons 3. down-os próbálkozásai. Bár természetesen nem mindegyik sikerült nekik az embernek volt egy olyan érzete, hogy ezt bármekkora távolságról megcsinálják.

Csapatunk részéről védelmi oldalon maximum három ember dícsérhető. Ők William Gholston (aki sérülten játszott), a Kwon Alexander helyére beugró Adarius Glanton és az a Gerald McCoy, akinek a házába csütörtökön amíg nem tartózkodott otthon betörtek. Ellenben a játékos édesapja ott tartózkodott, sőt dulakodásba is keveredett az elkövetőkkel és a csuklója meg is sérült. Később a rendőrség elfogta az elkövetőket, akik videójátékokat vittek el a házból.

Szóval kapitányunknak jelenleg van gondja elég. Nem elég a vereség, még ez is!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com