Alan Cross nagy napja

Egy újonc életében- különösen támadó oldalon - nagy nap, amikor az ember eléri az első touchdown-t. Külön emeli a dolog értékét, ha történetesen fullback az illető és egy 3 yardos elkapott TD-t ér el.

Támadó oldalon amúgy nagyon jellemző volt a mögöttünk álló mérkőzésre, hogy Jameis nagyon jó érzékkel nyúlt kulcs helyzetekben a back-ekhez. Doug Martin is nagyon segítette őt ki egy pár esetben. A back-ek bevonása a passzjátékba, valamint a Jameis által igen eredményesen alkalmazott play action játékok együttesen lehetővé tették, hogy a Bucs nagyon sok ideig tudja birtokolni a labdát. Több mint 10 perccel hosszabb ideig birtokoltuk ugyanis a labdát, mint az ellenfél. A történet pedig egyszerű. Ha nincs a labda az ellenfélnél, nem is tud pontot szerezni. Így fordulhatott elő, hogy 19 pont is elég volt a győzelemhez.

A mérkőzés elején nagyon úgy tűnt nem igazán fog működni a Winston-Evans játékkapcsolat, hiszen irányítónk kevés labdát tudott Mike felé célba juttatni. Aztán a mérkőzés végére csak összegurítottak ketten 105 yardot. Alapvetően nehezítette meg ezt a játékkapcsolatot, hogy futójátékról újfent nem szuperlatívuszokban vagyunk kénytelenek beszélni. Ez valahogy nem az erősségünk az idén. Most 3.4 yardot tettünk meg futásonként, ami a jóindulattal elfogadható kategóriába tartozik.

Ami nem működött még túl olajozottan ezen az estén, az a red zone offense volt. Az esetek 20 százaléka volt az az egy alkalom, amikor Cross bevonásával TD-t tudtunk elérni 20 yrdon belülre jutva. Ugyanakkor a 3. down-os támadásokat nagyon magas szinten oldottuk meg, hiszen ezen próbálkozások majd 70 %-a siekeres volt. Ez kiváló statisztika!
Összegezve az offense munkáját azt hiszem elmondható, hogy annak kvázi sikerességét ismét Jameis Winston stabil teljesítménye alpozta meg. (Dacára annak a kiejtett labdának.) S ha már említettem, hogy a red zone offense nem működött túl jól, legalább elmondható, hogy ezket a helyzeteket jól kompenzáltuk a sok mezőnygóllal, amely területen Roberto Aguayo most 100%ot hozott. Rúgó játékosunk immáron 13 kísérlet óta hibátlan. Ki gondolta volna ezt a szezon elején, vagy akár jó pár fordulóval ezelőtt?

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com