Előzetes: Colts – Vikings (Alapszakasz – 15. hét)

Csak a győzelem elfogadható a mai Colts elleni mérkőzésen, de ezt leírni egyszerűbb, mint megcsinálni.

A rájátszásba csak akkor juthatunk be, ha megnyerjük a hátralévő meccseinket. Kezdjük mindjárt 6 győzelemmel és 7 vereséggel álló Indianapolis Colts-al. Egy a végletekig izgalmas meccsre számíthatunk, két egyforma képességű csapat mérkőzik meg ma a US Bank Stadium-ban.

Nem lesz ez azonban ilyen egyszerű. A védelemből ma biztos hiányozni fog Smith és Waynes is. A támadóknál Fusco és Treadwell játékára nem lehet majd biztosan számítani. Van azonban egy nagy visszatérőnk, ő Adrian Peterson. A héten aktiválták őt az 53 fős keretbe és bejelentették, hogy ma játszani is fog. Sőt, ha hinni lehet a szóbeszédnek, akkor Peterson kezdőként kap majd helyet. Csak javíthat a helyzetünkön, hiszen a liga legvégén tanyázunk a futott yardok tekintetében. Persze ő sem tud majd csodát tenni, ha a támadófal most is azt a szétesős és kegyetlenül gyenge játékát hozza. Majd meglátjuk.

Nagy csatára lehet számítani Rhodes és Hilton között, mindkettőjüknek nagy szezonja van. Hilton remek elkapó, pár yard kell még az egyéni csúcshoz, Rhodes dolga ebből a szempontból is nehezebb lesz. Persze nem rossz CB ő, sőt. A múltheti kizökkenésétől eltekintve az egyik legjobb CB most a ligában, sorra szedi le a nagynevű elkapókat és akadályozza meg őket a nagy játékban.

Azzal, hogy Peterson ma visszatér a liga jelenleg két legtöbbet futott RB-je fog ma „összecsapni”, hiszen ő és a másik oldalon Gore az, akik a legtöbb yarddal rendelkeznek az aktív futók közül.

Ezen a meccsen a playoff múlik az már biztos, amivel nekünk esélyünk lehet Peterson esetleges jó visszatérésén kívül, az a védelem. A Vikings defense még mindig az egyik legjobb a ligában és mivel a Luck előtt álló Colts támadófal hasonlóan a miénkhez sokat hibázik, lehet esélyünk párszor  földbe döngölni a vendégek irányítóját, elvéve a kedvét a passzok osztogatásától.

A meccs ma este 19 órakor kezdődik, meglátjuk.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com