Buccaneers 17 - Panthers 16

A Panthers 2016-os szezonjának utolsó meccse egy kétpontos kísérleten dőlt el az utolsó másodpercekben. Egy 10 yardos TD elkapással a Tampa Bay elkapója, Mike Evans 10-10-es döntetlen után vezetést szerzett 03:13-al a vége előtt, de a Carolina válaszolt egy Cam Newton-Kelvin Benjamin összjátékkal.

A drive elején Benjamin felugorva csinált meg egy elkapást középen és a pálya szélén végigfutva 47 yardot szerzett. Newton, aki végig vállfájdalmakkal küzdött, de egyszer sem jött le a pályáról, megint megtalálta őt egy 13 yardos passzal 4th&12-nél. A következő játékban Benjamin megcsinálta az 5 yardos touchdown elkapást.

17 másodperc volt hátra a meccsből, a vezetőedző Ron Rivera pedig a győzelmet akarta megszerezni. Newton megpróbált egy gyors passzt adni a tight end Greg Olsen-nek, de a passz nem sikerült és a Panthers 17-16-ra kikapott a Buccaneers csapatától a Raymond James Stadium-ban.

"Nagyon büszke vagyok arra, ahogy harcoltak a nagyon keserű végig." mondta Rivera, akinek a csapata a szezont 6-10-el zárta. "Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a meccset. Sajnos Greg elcsúszása a végét jelentette."

Kezdetben ez a meccs úgy nézett ki, hogy az offense-ek fognak diktálni. A Tampa Bay 3-0-s vezetést szerzett egy 33 yardos field goal után a nyitó drive-ot követően, a Carolina pedig a szezon egyik legjobb drive-jával válaszolt.

A Panthers 75 yardot szerzet hat játékból, végül pedig a running back Jonathan Stewart jutott be az end zone-ba egy 2 yardos futással.

A második negyed már pont nélküli volt, miután a védelmek összeszedték magukat. A defensive end Wes Horton megállította a Tampa Bay támadását, amikor kiütötte a labdát az irányító Jameis Winston kezéből a Carolina 30 yardos vonalán. A defensive tackle Vernon Butler szedte össze az elejtett labdát.

Graham Gano egy 58 yardos field goal kísérlettel próbálkozott az utolsó másodpercekben, de a rúgás széles lett, az elkapó Adam Humphries 76 yardos visszahordását végül a tight end Ed Dickson állította meg, az óra pedig lepörgött.

A Buccaneers visszavette a vezetést a második félidő második játékában. Newton az elkapója Ted Ginn Jr.-t kereste egy passzal, de a cornerback Brent Grimes belépett a passzsávba és 31 yardos interception utáni touchdown visszahordást csinált.

"Az egyik legjobb srác ebben a bajnokságban. A gyorsaságával és ahogy felismeri a játékot, ez egy ajándék volt neki." mondta Ginn.

Gano kiegyenlített egy 54 yardos mezőnygóllal a harmadik negyed végén és mindkét csapat kihagyott egy mezőnygól lehetőségeket a negyedik negyedben. Roberto Aguayo 48 yardos kísérletét a defensive tackle Kawann Short blokkolta, Gano pedig egy 36 yardos kísérletet rúgott szélesre.

Ezután a Tampa Bay majd megszerezte az első offensive TD-t, 74 yardos, nyolc játékból álló drive-ot vezetve. A Buccaneers-nek ebben a drive-ban nem volt egyetlen 3rd down-ja sem, 2nd&goal-nál Winston megmentette a játékot és megtalálta a Pro Bowler elkapót, Evans-t az end zone-ban.

"Úgy, mint az egész szezonban, egyszerűen nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy nyerjünk." mondta a linebacker Thomas Davis. "Engedtünk egy drive-ot a negyedik negyedben nekik, amivel vezetést szereztek és végül megnyerték a meccset. Jobb munkát kell végeznünk a negyedik negyedben. Ez lényegében az, ami eldöntötte ezt a szezont."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: zimbio.com