Brock Osweiler kezd a Raiders ellen

A Houston Texans vezetőedzője Bill O'Brien bejelentette, hogy Brock Osweiler lesz a csapat kezdőirányítója a szombat esti Oakland Raiders elleni playoff mérkőzésen.

Osweiler-t három hete lecserélték és a harmadik profi szezonját taposó Tom Savage váltotta. Savage azonban agyrázkódást szenvedett az utolsó alapszakasz mérkőzésen és eddig nem ment át a kötelezően előírt protokollon.

Első ránézésre nem jelenthet akkora problémát, hogy a 72 millió dolláros "sztárigazolásodat" vissza kell tenni a csapatba de korábban nem véletlenül vették ki a csapatból.

A 26 éves irányító átadásainak kevesebb mint 60% volt sikeres, 15 touchdownt passzolt és 16 alkalommal eladta a labdát. Vele szemben Savage sem erőltette meg magát, 63%-os pontossággal passzolt, 461 passzolt yardot, 0 TD-t és 0 interceptiont szerzett.

Osweiler most esélyt kapott rá, hogy visszaverekedje magát a kezdőbe. A Raiders passzvédekezése a 24. helyen zárt de 9 interceptiont szerzett és a liga egyik legjobb pas rushere Khalil Mack vadászik majd rá.

nfl.com, Fotó: heavy.com