A Buffalo Bills is kinevezte az új vezetőedzőjét

Tegnap este hivatalosan is bejelentették, hogy Sean McDermott lesz a Buffalo Bills új vezetőedzője. A Carolina Panthers korábbi defensive koordinátora a csapat történetének 20. vezetőedzője lesz.

A jelenleg 42 éves edző tegnap vett részt a második interjúján és a nap végére megkapta az első vezetőedzői megbízatását. McDermott a piac keresett edzői közé tartozott, a Bills mellett a Chargers és a 49ers is interjúztatta a védőkoordinátort.

"Sean McDermott egy nagyszerű edző és úgy érezzük, hogy kitűnő vezére lesz a csapatunknak. Sean intelligenciájával, vezetői képességével és a meglátásaival lenyűgözött minket az egész kiválasztásai folyamat során." - szerepelt Doug Whaley general manager közleményében.

A szakértők véleménye szerint McDermott kinevezése egyszerre praktikus és megmutatja, hogy túlléptek a Rex Ryan korszakon. Az új vezetőedző elődjéhez hasonlóan a védelemből érkezik de más szisztémát alkalmaz. McDermott a 4-3-as rendszert míg Ryan a 3-4-es rendszert preferálta.

McDermott korábban 12 éven keresztül a Philadelphia Eagles alkalmazásában állt ahol a védelem szinte minden posztját edzette. 2011-ben csatlakozott a Panthers-hez ahol hat szezonon keresztül védőkoordinátor volt.

Az edző által irányított egység többségében a liga jobb védelmei közé tartozott. A labdaszerzések tekintetében 2013 óta mindig a liga 10 legjobb csapata között zárt. 2013-ban és 2015-ben Top 10-es volt az engedett pontok tekintetében. Az viszont tény, hogy az egysége igencsak visszaesett az alapszakaszban. 26. helyen zártak az engedett pontok és 21. helyen az engedett yardok tekintetében.

Az első feladata mint minden új vezetőedzőnek az edzői stáb összeállítása lesz. A hírek szerint a defensive koordinátora is Carolinából érkezik majd. A secondary edző Steve Wilks vagy a linebackers edző Al Holcomb lehet majd a segítője. Az offensive koordinátori posztra egyelőre még nincsenek esélyesek.

nfl.com, Fotó: twitter.com