Hogy állnak a dolgok a Panthersnél: Tight endek

POZÍCIÓ ÁTTEKINTÉS: Egy olyan vezérrel, mint a háromszoros Pro Bowler Greg Olsen, nehéz fogást találni a Carolina tight end csoportján. Olsen és az ő 80 elkapása és 1073 yardja mellé ebben a szezonban Ed Dickson és Chris Manhertz csatlakoztak, akik együtt 11 elkapással 144 yardot szereztek. Olsen nemcsak az irányító Cam Newton kedvenc fegyvere, hanem a legmegbízhatóbb elkapója is. A tight end a 129 feléje dobott passz 62 százalékát elkapta, ez a legmagasabb azok között az elkapók között, akiket Newton legalább 33 alkalommal vett célba.

JELENTŐSEBB STATISZTIKA: Ozzie Newsome, Shannon Sharpe, Jackie Smith és Kellen Winslow is ott vannak a nyolc tight end között, akiket beválasztottak a Pro Football Hall of Fame-be, de egyiküknek sem sikerült három egymást követő szezonban legalább 1000 elkapott yarddal zárni az évet. Még Tony Gonzalez-nek sem, aki minden idők legtöbb elkapott yardját szerezte ezen a poszton. Olsen pedig megpróbálja majd a negyedik egymást követő szezonban is megcsinálni ezt 2017-ben.

A LEGFONTOSABB HOLTSZEZONBELI TÖRTÉNET: A hangsúly a Panthers második számú tight end posztján lesz, a Carolina egy megbízható elkapót keres Olsen mellé, aki most már 10 szezont játszott az NFL-ben karrierje során. Jelenleg a Panthers-nek három tight end-je van az aktív keretben és a másik kettő játékos - Scott Simonson és Eric Wallace - aláírta a jövőbeli szerződését, de a holtszezon lehetőséget biztosíthat, hogy több fiatal tehetség is bekerüljön a posztra. Mióta Olsen megérkezett egy trade után 2011-ben, a Panthers csak egy tight end-et draftolt. Beau Sandland egy hetedik körös pick volt tavaly, akit elküldtek a gyakorló csapatból a szezon felénél.

2017-ES REMÉNYEK: A következő cél a tight end-eknél növelni a pontszerzési hatékonyságot. Olsen csak három TD-t ért el ebben a szezonban - néggyel kevesebbet, mint 2015-ben - és nem várható el, hogy egyetlen tight end-ként viselje az összes terhet. Ha a Panthers képes lesz találni és kinevelni egy tight end-et az ellenkező oldalra, az a Carolina offense-nek nagy előnyt jelenthet.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu