Először meghívták a Combine-ra majd a liga visszavonta az Ole Miss irányítójának a meghívóját

Nyilvánosságra hozták a két hét múlva kezdődő NFL Scouting Combine-on résztvevő 330 játékos névsorát de az Ole Miss irányítója Chad Kelly nem szerepel a listán. Kelly-t meghívták az erőfelmérőre de kedden visszavonták a Rebels irányítójának meghívóját.

A játékos ügynöke Vance McAllister lenyilatkozta, hogy ügyfelét január 6.-án meghívták az erőfelmérőre de két napja hívást kapott Jeff Foster-től a Combine igazgatójától, hogy Kelly meghívóját visszavonták.

Az új szabály szerint a meghívottak névsorát felülvizsgálják mert az erőfelmérőn már nem vehet részt olyan játékos akit büntettek vagy vizsgálat alá helyeztek családon belüli erőszak, szexuális erőszak/zaklatás vagy lőfegyver birtoklás illetve lőfegyverrel elkövetett bűncselekmény miatt.

Kelly-ről kiderült, hogy egy 2014 decemberi ügye miatt akadt fent az átvilágításon. Egy Buffalo-i nightclubban balhéztak és az irányító ellenállt a letartóztatásnak. Később belegyezett az 50 órás közmunkába. Az ügynöke azt kifogásolja, hogy ez az ügy nem lehet indok a meghívó visszavonásához.

espn.com, Fotó: nesn.com