Elgurult a gyógyszer Washingtonban

sad-redskin.jpg

Szombat reggel jött a hír egy esetleges a Washington-SF-Dallas hármas csere lehetőségéről, amiből nflfan kolléga írt egy fasza elemzést (aki lemaradtról az itt olvashatja). Én a pletyka elolvasása óta agyalok rajta, hogy vajon mi ennek a tranzakciónak a lényege, de sehol sem találom benne a rációt.

Röviden a bizniszről: a fővárosiak elbarteloznák kezdő irányítójukat Kirk Cousins-t (4971 passzolt yard, 25 TD 12 INT) a 36 éves (!) Tony Romoért, míg Dallas megkapná a 49ers elsőkörös (1/2) draft választását. Számomra már az érthetetlen, miért akarja egy csapat (WAS) elpasszolni a kezdő QB-ját, egy 36 éves sérülékeny fószerért, aki ráadásul az elmúlt két idényben összesen öt, azaz öt (!) mérkőzésen lépett pályára.

Az esetleges csere másik két résztvevőjét most hagyjuk is, hisz ők baromi jól jönnének ki a dologból. Cowboys kapna egy elképesztően jó újoncot leharcolt veteránjáért, míg San Francisco szerezne egy kész QB-t, aki köré már nagyon gyorsan fel lehet húzni egy ütőképes alakulatot.

kirk_cousins_2015.jpg

Számomra a washingtoniak motivációja az, ami sántít. Tény, 2009 óta, amikor is Bruce Allen a csapathoz került,igazán érdekesen alakulnak a dolgok DC-ben. Kezdve Albert Haynesworth leigazolásától (két szezon 20 meccs, 6,5 sack durván 32 misiért) Robert Griffin III megszerzéséig (3 első körös draft választás plusz egy másodikat adtak érte, hogy három év után megváljanak tőle). Így jutottunk el most ide, amikor is egy stabil kezdő irányítót akarnak elcserélni egy üvegcsontú veteránra.

Ám a meglepetéseknek még nincs vége, hisz nem olyan rég Bruce Allen azt nyilatkozta, hogy a csapat csak azért dobta meg Cousins-t egy 23,94 millió dolláros franchise tag ajánlattal, hogy a sajtó leszálljon róluk. Mi van? Ez most komoly!?

tw.jpg

Ennél stabilan diszfunkcionális csapatot rég nem látott az NFL. Van egy megbízhatóan teljesítő Pro Bowl QB-d, aki most lép a legjobb korba, ám neked ő nem kell, helyette inkább egy sérülékeny veteránt szeretnél - aki az elmúlt évek alapján, tuti nem tud végig játszani egy szezont-, és akinek a jelenlegi cseréi egy null kilométeres másodéves (Nate Sudfeld?), illetve egy alig 180 centis fickó lenne! Nem irigylem a washingtoni szurkereket, hisz bármi lesz is ennek az ügynek a végeredménye, a 2017-es szezon, nagy valószínűséggel, megy a wc-be.

Forrás: scholarblogs.emory.edu, wikipedia.org. twitter.com