A 49ers egy második választást adott volna Kirk Cousins-ért

Miután kinevezték Kyle Shanahan-t a San Francisco 49ers vezetőedzőjének meg akarta szerezni korábbi irányítóját Kirk Cousins-t a Washington Redskins csapatától. A vezetőedző ráadásul nem is lett volna szűkmarkú ugyanis a Draft második választását is odaadta volna.

A Redskins vezetősége némileg érthetetlen módon válaszra sem méltatta a 49ers ajánlatát pedig Cousins második franchise tagével játszott abban a szezonban. Ráadásul a szezon végén távozott és aláírt a Minnesota Vikings-al így tulajdonképpen ingyen elengedték az irányítót.

A 49ers akkoriban finoman szólva sem a versenyképes csapatok közé tartozott így érthető, hogy Shanahan egy ismerős arcot akart a center mögé rakni. Még mikor támadókoordinátor volt a fővárosban Cousins volt Robert Griffin III tartaléka.

A 49ers végül mégiscsak elcserélte a második választást miután a Chicago Bears egy helyet feljebb akart mozogni Mitchell Trubisky-ért. A harmadik helyen a 49ers Solomon Thomas defensive endet választotta aki hatalmas bust lett. Az egy helyes cseréért kapott harmadik körrel viszont Fred Warner-t választották a liga egyik legjobb linebackévé nőtte ki magát.

Fotó: brobible.com, upi.com

img_9915.jpeg