Hármas trade szenzáción dolgoznak a háttérben, Kirk Cousins a 49ersnél, Tony Romo a Redskinsnél

Érdekes hír látott napvilágot miszerint a Washington Redskins, a Dallas Cowboys és a San Francisco 49ers a háttérben egy hármas traden dolgozik.

A beszámolók szerint az üzlet megvalósulása esetén Kirk Cousins a 49ers, Tony Romo a Redskins irányítójaként folytatná a pályafutását míg a Cowboys Draft picke(ke)t kapna.

Egyes beszámolók szerint a Redskinshez kerülne a 49ers második pickje amit továbbítanának a Cowboys-hoz. Ez így igen érdekesen hangzik mert ezen forgatókönyv szerint a Redskins a hármas trade egyértelmű vesztese lenne. Elvesztené a fiatal irányítóját, hogy a helyét egy sérülékeny veteránnal pótolja.

Inkább az tűnik elképzelhetőnek, hogy a Redskins Cousins-t (talán még valamilyen közepes körös pickel együtt) átadná a 49ers-nek amiért megkapná a Draft második választását és valamilyen közepes körös picket. A Redskins a közepes körös picket továbbíthatná a Cowboys-nak és Romo mellett az első kör második pickjével gazdagodnának.

Cousins korábban lenyilatkozta, hogy a Redskins mellett egyedül a 49ers-nél tudnja magát elképzelni. Erre magyarázat lehet, hogy Kyle Shanahan lett a 49ers új vezetőedzője aki offensive koordinátorként korábban két évig együtt dolgozott az irányítóval.

Amikor Shanahan 2014-ben a Cleveland Browns-hoz került akkor megpróbálta rábeszélni a vezetőséget, hogy megszerezzék a Michigan State korábbi irányítóját. Cousins akkor még Robert Griffin III cseréje volt így egy közepes körös picknél többe nem került volna.

Colin Kaepernick teljesítménye visszaesett az utolsó két évben így mindenki irányítóproblémákról beszélt amikor előkerült a 49ers. Kap kilépett a szerződéséből így egy csapásra véget vetett az irányítóproblémának, jelenleg nincs probléma mert nincs irányítója a 49ers-nek.

Azt ugyebár könnyű belátni, hogy irányító nélkül nem lehet nekimenni a következő szezonnak. Illetve egy új stílussal, egy 100%-ban futásra épülő offenseel forradalmasíthatják az NFL-t. Erre persze azért kevés esély van.

A 49rs-nek a trade mellett még két lehetősége van. A szabadügynökpiacról szerződtetni irányítót vagy pedig draftolni egyet kettőt. A piacról minimum egy QB érkezni fog tartaléknak és jelenleg az sincs kizárva, hogy Kaepernick visszatér miután letesztelte magát a piacon.

A Drafton a magas pick miatt szinte szabadon választhat. Feltéve ha a Browns nem fog irányítót húzni az első helyen. Jelenleg Mitch Trubisky számít a legmagasabban rangsorolt prospectnek így valószínűleg Őt választanák ki április végén.

Újonc irányítóval kezdeni azonban nem egyszerű feladat. Ez a Cousins trade mellett szól mert egy "kipróbált" irányítót kapnának és tulajdonképen csak egy közepes kört vesztenének ugyanis a második picket úgyis a jövő irányítójára fordítanák.

A Cowboys tovább menne Dak Prescott-al és megúsznák, hogy ki kellene rúgniuk Romo-t. A Redskins kapna egy sérülékeny irányítót de másodikként választhatna. Ha létrejön a trade az sem elképzelhetetlen, hogy Ők húzzák ki Trubisky-t akit Romo tartalékjaként felkészíthetnének az NFL-re.

nfl.com, Fotó: thezonereport.com, upi.com, twitter.com