A Chargers 19 millió dollárt megspórolt a három játékos elküldésével

A fizetési sapkát illetően nem volt könnyű helyzetben a Los Angeles Chargers így áldozatot kellett hoznia a csapatnak. Ennek megfelelően tegnap három játékosuknak is búcsút mondtak.

Megváltak a korábbi elsőkörös offensive tacklejüktől D.J. Fluker-től, a cornerback Brandon Flower-től és a wide receiver Stevie Johnson-tól is. A három játékos elküldésével 19,32 millió dollárt szabadítottak fel az idei fizetési sapkából.

Fluker a 2013-as Draft 11. választottja volt és nagy reményekkel érkezett (akkor természetesen még San Diego-ba) hiszen kezdőként választották ki mondván, hogy kitűnően illeszkedik a Chargers támadófalába.

A jelenleg 25 éves játékos azonban finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az utolsó két szezon nagy részét guard poszton játszotta végig és a Pro Football Focus a tavalyi szezonban posztjának 54. játékosaként rangsorolta. Fluker-re az elsőkörösök esetén lehívható ötödik éves opció lett volna érvényes az idei szezonra így 8.821 millió dollárt felszabadítottak az elküldésével.

Flowers 2014-ben nagy szabadügynök igazolásként érkezett a Chargers-hez. Az első szezonja még jól sikerült, a másodikban azonban visszaesett a teljesítménye és sérülés miatt a tavalyi szezonban 10 mérkőzést ki kellett hagynia. A védő elküldésével a csapat felszabadított 7 millió dollárt de 4 millió dollár halott összeg is megmaradt utána.

Johnson két éve hároméves, 12 millió dolláros szerződéssel érkezett a csapathoz. Harmadik számú elkapóként számítottak a szolgálataira és amikor szerephez jutott jól is teljesített. Térműtétje miatt azonban az egész tavalyi szezont ki kellett hagynia. Elküldésével 3.5 millió dollár szabadul fel és 1 millió dollár halott összeg marad utána.

nfl.com, Fotó: ourthandgoal.com, bleacherreport.com