A tavalyi feltámadás után a Bills megtartja a veterán védőjét

Lorenzo Alexander a pályafutása korábbi szezonjaival ellentétben igen kirobbanó formában volt tavaly és a Buffalo Bills vezetőségének véleménye szerint a védő képes ezt megismételni az idei szezonban is.

Alexander szabadügynökké vált a múlt héten de pár piacon eltöltött nap után aláírt korábbi csapatával. Kétéves, 9 millió dolláros szerződést kötött a Bills-el, a szerződés 4.1 milió dollár garantált keresetet tartalmaz.

A védő tavaly érkezett a csapathoz és mindenkit meglepett a teljesítményével. Az első 10 szezonjában összesen csak 16 mérkőzésen lépett pályára de a tavalyi szezon összes alapszakasz mérkőzésén kezdő volt.

A jelenleg 33 éves védő olyannyira magára talált a Bills defensében, hogy 12.5 sackel (10 év alatt 9.5 sacket szerzett összesen) zárta a szezont. Sokáig Alexander volt a liga legeredményesebb sackelője de végül "csak" harmadikként zárt.

Alexander visszatér de az edzői stábot lecserélték, így egy új rendszerben kell majd bizonyítania. A 4-3-as defense nem a legmegfelelőbb a linebacker számára. Habár januárban önbizalomtól telve lenyilatkozta, hogy Ő bármilyen rendszerben tud játszani.

nfl.com, Fotó: bleacherreport.com