Akiket túlfizettek az offseasonban: Mike Glennon, QB, Chicago Bears

Az offseasonban véget ért Chicagóban a Jay Cutler-éra és új irányító érkezett a városba. A Medvék vezetőségének választása a Tampa Bay Buccaneers tartalékirányítójára Mike Glennon-ra esett és nem voltak voltak szűkmarkúak.

Cutler ideje lejárt, a tavalyi sérülés, az idei (és a következő évekbeli) magas cap száma miatt biztosra lehetett venni, hogy elküldik a csapattól. A Draft harmadik helyét birtokolják így egy fiatal irányítóval is erősíthettek volna de a vezetőség inkább egy kipróbált irányítónak szavazott bizalmat.

Glennon hároméves, 45 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával amely 18.5 millió dollárnyi garantált keresetet tartalmaz. Kirk Cousins franchise tagét leszámítva a támadójátékosok között Glennon kötötte meg az offseason legjobb szerződését.

A 45 millió dollárt a három évre szinte egységesen osztotta fel a csapat vezetősége de ahogyan arra számítani lehetett a garantált tartalmat a szerződés idejének első éveire írták. Idén 13, jövőre 2.5 millió dollár garantált keresettel terhelik meg Glennon bankszámláját. Az aláírási bónusz 3 millió dollárt jelent.

Eszerint egy rosszul sikerült első szezon után már jövőre ki is rakhatják. Egy cuttal a következő szezonban 4.5 millió dollár míg az utolsó (2019-es) szezonban csak 1 millió dollár halott összeg maradna utána. Ez tulajdonképpen a játékos számára egy hosszútávú szerződést jelent de a csapat bebiztosította magát, hogy probléma esetén könnyedén lecserélhesse az irányítóját.

Glennon-t a 2013-as Draft harmadik körében választotta ki a Tampa Bay Buccaneers. Újoncként 13 mérkőzésen kezdett de a másik szezonjában már csak 5 mérkőzés jutott neki amelyből négyet elvesztett. A szezon végén a Bucs 2-14-es mérleggel megszerezte a Draft 1/1-es választását amivel lecsaptak Jameis Winston-ra így Glennon az utolsó két szezonban csak tartalék volt.

Az irányító az eddigi profi pályafutása során kezdőként 5-13-as mérleget ért el a Buccaneers-el. A gyenge győzelem-vereség mutató ellenére azonban a személyi statisztikája nem is annyira rossz, 30 touchdown, 15 interceptionnel szemben és 84.6-os irányítómutató.

Az évi 15 millió dolláros átlagával ugyan csak a 22. helyen áll a liga irányítói között de azért mégiscsak soknak tűnik egy olyan irányítónak aki az utolsó két szezont a padon töltötte. Glennon sohasem lesz sztár de akár egy stabil game manager típusú kezdőjátékossá válhat a jövőben.

nfl.com, Fotó: sportsmockery.com, csnchicago.com