Ha playmakerekre vadászik a Buccaneers akkor...

Akkor alapvetően két játékos jöhet szóba. Az egyik az a Dalvin Cook (5'10", 210/ 1,78 m., 95 kg.), aki Jameis Winston volt egyetemének a running back-je. Cook az a futó, aki könnyen közönség kedvenc lehet. Mint mondjuk tavaly Ezekiel Elliott Dallasban, vagy Tyreek Hill Kansasban. A nagy játékok mestere. Nagyon jól lát a pályán, türelmes, kivárja az adandó legjobb pillanatot az támadásra. Szinte nincs olyan kilátástalan helyzet, amiből ne hozna ki pár extra yardot. Testcselei lényegében követhetetlenek. Nem hiszem, hogy van védő aki fel tud rájuk készülni! Elkapásoknál is nagy segítségére tud lenni az irányítónak. Nagyon jó kezei vannak. Üres területen már verhetetlen, s bár nem a legrobbanékonyabb a running back-ek közül ő tudja az idei class játékosai közül a legtovább fenntartani csúcssebességét. 

Azonban természetesen mint minden játékosnál, az ő kiválasztásánál is lehetnek buktatók. Először is blokkolási tevékenysége nem túl meggyőző, ami testalkatából adódik. Sokan mondják, hogy még jó lenne rá egy kis izom az NFL kihívásai miatt, azonban ez már lassulás nélkül nem pakolható rá. Sérülékeny játékosnak számít, bokájával több ízben is voltak gondjai. S az igazság az, hogy combine eredményei sem túl meggyőzőek. Cook tehát alapjáraton egy playmaker ugyan, de én elég sok kockázatot látok a kiválasztásában.

A másik ilyen játékos a Washington elkapója John Ross (5'11",190/ 1,80 m., 86 kg.) Az a Ross, aki a combine alatt rekord időt (4,22) futott 40 yardon! Elképesztő a dinamizmusa! Már egy-két lépéssel képes megverni a védőjét, utána szabad területen már megfoghatatlan. Rendkívül jól szeparálódik a védőktől. Megjátszható úgy a középső, mint a szélső pályarészen. Kiváló labdaérzéke van. Szabadon nincs olyan elérhető labda, amit ő ne tudna megszelídíteni.

Viszont! NFL szinten alacsony és gyenge fizikumú. Emiatt egyrészt a blokkolásoknál nem tud konzisztens munkát végezni, másrészt a ki-ki szituációkban szinte esélytelen a fizikális NFL cornerbackek ellen. Nem harcra született, kerüli az ütközéseket, amit talán jól is tesz. A holtszezonban egy korrekciós vállműtét előtt áll. Tartósságát a ligában a többen megkérdőjelezik, azonban labdával a kezében ő is eszetlenül bitang dolgokat tud végrehajtani.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: youtube.com