Elküldték a megváltónak szerződtetett elkapót

Alex Smith számára egyel kevesebb célpont maradt Kansas City-ben mert a Chiefs vezetősége megvált a csapat elkapójától Jeremy Maclin-től. A lépés mindenkit meglepett ugyanis eddig fel sem merült, hogy a vezetősége a wide receiver elküldését fontolgatná.

Maclin két éve érkezett a Philadelphia Eagles csapatától és ötéves, 55 millió dolláros szerződést kötöttek vele. Az elkapó elküldésével 5.2 millió dollár szabadult fel az idei fizetési sapkában de 7.2 millió dollár halott összeg képződött.

A hátralevő három év elosztását elnézve anyagilag némileg már magyarázható lenne a cut mert az utolsó két évben 19,6 millió dollár szabad hely és 7,2 millió dollár halott összeg marad. Anyagi szempontból tehát nem magyarázható Maclin jelenlegi elküldése.

Két éve pedig még nem sajnálták rá a pénzt mert a 2014-es alapszakaszban egyetlen Chiefs elkapónak sem volt TD elkapása. Maclin Kansas-i pályafutása nem is indult rosszul, az első szezonjában 87 elkapásból 1.088 elkapott yardot és 8 elkapott TD-t szerzett.

Tavaly azonban visszaesett a teljesítménye, 44 elkapás, 536 elkapott yard és 2 elkapott TD szerepel a neve mellett. Előtérbe került Tyreek Hill (61 elkapás, 593 yard, 6 TD) és Chris Conley (44 elkapás, 530 yard) párosa de a fizetési számok miatt érthetetlen, hogy miért nem vártak egy évet a cut-al.

A mostani elküldés ellenére sem fog csapat nélkül maradni Maclin. Szabadügynökként bármelyik csapattal tárgyalhat és biztosan megegyezik majd egy elkapóproblémákkal küzdő csapattal. Első ránézésre a Bears, a Ravens vagy korábbi együttese az Eagles lehet a következő csapata.

nfl.com, Fotó: twitter.com