Cameron Brate-et teljesen kiszorítja majd O.J. Howard?

Cameron a tavalyi idényben messze az elvárások felett szerepelt. A liga 63 tight end-jét mérlegre téve az övé volt a 7. legjobb teljesítmény. Elképesztően jó összhang alakult ki Jameis Winston-nal, hiszen a fiatal irányító 132,4-es passer rating-gel dolgozott ha felé dobta a labdát. 59 elkapható dobásból 2 drop született és ebben a kategóriában ez az 5. legjobb produktum volt saját posztján. A pálya közepét támadva minden kezdő tight end-et figyelembe véve az 5. legsikeresebb volt.

Mindenki mérhetetlenül elégedett volt és Jason Licht is jelezte, dolgoznak a hosszútávú szerződésen. S aztán jött a draft és a 19. helyen kiválasztotta a Buccaneers a jövő nagy tight end ígéretét O.J. Howard-ot. Mi lesz akkor így Cameron Brate-tel? Kiszorítja őt a fiatal titán?

A kérdésre én úgy gondolom a válasz a nem. Két abszolút különböző stílusú játékosról beszélhetünk. Amíg Howard jó blokkolási képességgel megáldott, a középső mély területekre is veszélyt jelentő elkapó, addig Brate inkább egy ugyan limitáltabb blokkolási képességgel bíró, de a középső pályarész közeli részein nagyon jó elkapási rátával dolgozó játékos. Vagyis ha mindketten pályán vannak abszolút jól kiegészíthetik egymást. Ebből adódóan valószínű a több két tight end-es felállás, s Cameron Brate igazi vetélytársa a kezdő pozícióért nem más, mint a slot receiver Adam Humphries lesz.

Az látszik kibontakozni, hogy a Bucs offense-t igazi munkamegosztás fogja jellemezni. Ezt maga Mike Evans is megjegyezte. A szélső elkapó szerint a következő idényben nem feltétlenül fogja tudni újra produkálni az 1000 yardot, mert Jameis Winston számára már nem csak ő lesz egyedül az elsődleges célpont. Sok játékostársa fog majd terhet levenni róla. De ez nem zavarja, hiszen a lényeg a csapat győzelme. Úgy gondolom nekünk is!

Forrás:

Bucs Blog

Bucs Blog a Facebookon

Fotó:buccaneers.com