NCAA kitekintő: Kansas, innen csak felfelé vezet az út?

Minden egyes Power 5 konferenciának megvan a maga pofozógépe, a csapat, ami ellen mindenki tutira mehet, hisz szegények fajsúlytalanok. A Big 12-nek ebből kettő is van, ami azt jelenti, hogy a tízes fogat 20%-a szart sem ér!

Az egyik a Kansas Jayhawks. A KU a klasszikus kosárlabda iskola. Háromszor emelhették magasba a nemzeti bajnoki trófeát (legutóbb 2008-ban), és 2005 óta behúzták az összes Big 12 alapszakasz bajnoka címet!  Kansashez hasonló volt a szitu más kosáregyetemnél is (ld. Kentucky, Duke, North Carolina), ám ott gyorsan kapcsolt a vezetők és rájöttek, hogy a mai világban a foci hozza a nagy lóvét.

Lawrence-ben idővel elindult egy folyamat, ám komolyabb eredményt nem nagyon tudtak elérni. Amíg Bill Self 2003 óta vezeti a férfi kosárcsapatot, addig a focisták már a negyedik edzőjüknél tartanak. A 2000-es években Mark Mangino, négyszer jutott el valamelyik bowlba (legutóbb 2008-ban), és ebből hármat meg is nyert a ’Hawks. Ám azóta viszont semmi.

2015 óta Dan Beaty vezeti a csapatot, az eredmények siralmasak, bár Bill Connelly lát reményt arra, hogy a gárda 2017-ben túllépje a tavalyi 2-10-es mutatót. Tény

tavaly a nulláról kettőre tornázták a győzelmeik számát, ebből az egyik a Texas elleni történelmi siker volt!

Ha gárdának sikerül elérnie a három W-t, az hatalmas dolog lesz. A konferenciában viszont nem látok esélyt a győzelemre, mivel ahhoz olyan támadó alakzat kell, ami versenyképes tud lenni  a többi csapattal, és az még biz messze nem olyan.

Tippre marad a 2-10, és a gárda tovább folytatja rögös útját a sárgaköves úton.

Fotó: usflags.com

Címkék: ncaa