Egy korszak vége: Idén utoljára indul a Vikings Mankato-ba

52 év bizony hosszú idő, de mindig eljön az a pillanat, amikor megújul minden.

Idén a Traning Camp utolsó napján egy hatalmas bulival búcsúzik Mankato, ami 52 évig adott otthont a Minnesota Vikings csapatának ha a nyári edzőtáborról volt szó.

1966 volt az első év, mikor a Vikings az előttük álló idényre való felkészülést “kihelyezte”. Ennek helyszínéül Mankato-t választották, mely nincs olyan messze Minneapolis-tól, de mégis más a környezet, a játékosok össze tudtak szokni az új szezonra. Szépen lassan teltek az évek és ez az “együttműködés” mindig megújjításra került, így a Vikings jó helyen tudott készülni. 

Most azonban ennek vége szakad és egy méltó búcsú után a 2018-as évtől kezdve a Vikings saját edzőközpontjában fog felkészülni a továbbiakban, ami jelenleg még építés alatt találhatő Eagan-ban, mely a Twin Cities Orthopedics Performance Center nevet fogja viselni.

Itt épül majd egy 6000 férőhelyes stadion, mely szükség esetén (és miért ne lenne rá szükség) akár 10000 fősre is bővíthető. Lester Bagley alelnök szerint az új komplexum minden igényt kielégítő lesz, mind az edzők, mind a játékosok számára. Szerinte egy új tradióció van kialakulóban a csapatoknál, mely inkább a saját edzőkomplexumokban való felkészülést helyezi előtérbe.

Ez meg is látszik, hiszen már többségben vannak azok a csapatok, melyek úgymond idegenben készülnek a bajnoki rajtra.

Idén az 52. és egyben az utolsó Training Camp július 2-én kezdődik és augusztus 7-én egy nagy “Köszönjük” ünnepséggel zárja be kapuit, immáron örökre.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com