Safety poszton játszik a Texans kezdő cornerbackje

Kareem Jackson már hosszú évek óta a Houston Texans secondary meghatározó részét képzi ami az idei szezonban sem fog megváltozni de másik poszton kell majd bizonyítania a védőnek. Jackson a tervek szerint cornerback helyett safety poszton szerepel majd az idei szezonban.

A posztváltás tervéről a csapat vezetőedzője Bill O’Brien számolt be a Sports Radio 610-nek adott interjújában. Jackson-t a 2010-es Draft első körében választotta ki a Texans és az eddigi 8 éves pályafutása során cornerbackként számítottak rá de a safety poszt problémái miatt posztot kell váltania.

A Texans az offseasonban megszerezte a liga egyik legjobb safetyjét Tyrann Mathieu-t akinek ugyan egy kicsit megkopott a teljesítménye az utóbbi időben de még így is hatalmas erősítést jelent Houstonban. A Draft harmadik körében kiválasztották a Stanford játékosát Justin Reid-et aki a vártnál nagyot szerepet kaphat idén.

Ennek oka, hogy a free safety poszton kezdőnek számító Andre Hal-t Hodgkin’s limfómával diagnosztizálták. Reid ugorhat be a helyére de ez önmagában elég kevés lehet így O’Brien safetyként számít Jackson-ra.

Ezt meg is teheti mert a cornerback sor jobban néz ki Johnathan Joseph hosszabbításával és a slot corner Aaron Colvin megszerzésével és a két évvel ezelőtti elsőkörös választottal Kevin Johnson-al.

profootballrumors.com, Fotó: twiter.com