Akiket elküldhetnek az edzőtáborban: Doug Martin, Raiders

Doug Martin az idei szezonban érkezett az Oakland Raiders csapatához és a hírek szerint külön az új vezetőedző, Jon Gruden kérésére szerződtették. A beszámolók szerint jól teljesített az offseason edzéseken de ennek ellenére sem garantálható, hogy túléli a végső keretszűkítést.

Martin csak egyéves szerződést kapott és 1.475 millió dollár helyet foglal el az idei fizetési sapkából. A szerződése azonban egyetlen cent garantált összeget sem tartalmaz. A csapat fizetési sapkájában, a legjobb 51 játékos fizetését tekintve, csak 5.7 millió dollár szabad hely van így beáldozhatják, hogy szabad helyet képezzenek.

És persze ott vannak a riválisok is. A kezdő futó posztjára idén is a tavalyi évben a nyugdíjból visszahívott Marshawn Lynch pályázik a legnagyobb eséllyel. Lynch nehezen lendült bele de a tavalyi szezon végén már szép számokat produkált. Mellette ott van még Jalen Richard, DeAndre Washington párosa. Előbbi jobb átlagokat produkált mint Martin, utóbbi játékost pedig jobban be lehet vonni a passzjátékokba.

Martin eddig igen hullámzó pályafutást tudhat magáénak. Kitűnő újonc szezont futott majd két gyenge év következett de szerződésének utolsó évébe ismét robbantott így megkapta a nagy szerződését. A nagy pénzzel azonban ismét két gyenge szezont futott.

Nagy kérdés, hogy most ismét egy kiemelkedő szezon vagy az utóbbi két szezonra jellemző gyenge teljesítmény következik. Bár jelenleg az sem biztos, hogy a Raiders játékosaként szerepelhet tétmérkőzéseken az idei szezonban.

nfl.com, Fotó: twitter.com