Lehengerlő volt a Jaguars

jax.jpg

A 2017-es AFC főcsoport döntő visszavágójára került sor Jacksonville-ben, ahol a Jaguars fogadta a New Englandet. Mindkét együttes magabiztos sikerrel kezdte a 2018-as évet, a Pats a Texanst, míg a Jax a Giantset múlta felül.  A találkozó Tom Brady kontra Jaguars védelemként lett kikiáltva, ám ebbe közbe szólt egy nem várt elem, Blake Bortles és a hazai támadók.

Az évek során, ahogy a Jaguars védelme egyre izmosabb lett, egyre jobban nőtt meg azok hangja akik le akarták cserélni a csapat QB-ját, Blake Bortlest. A 26 éves játékos nem igazán a megbízhatóság példaképe, ám ahogy nőtt körülötte e negatív fennhangok száma, úgy tűnt el a UCF egyetem korábbi üdvöskéjének önbizalma. Hiába volt a csapat tavaly remek playoff menetelése, sokan azt várták, hogy Bortles elcseréli a Jax. Ez végül nem történt meg, aminek köszönhetően BB játéka javulni kezdett, és a New England elleni rangadón újabb csúcsokat döngetett. Az első harminc percben irányító vezetéséve (és a védelem hathatós segítségével) a Jacksonville lerohanta a Patriots-ot, és a félidőben 21-3-as vezetésre tett szert. Bortles szárnyalt:

 

A New England számára nem volt ismeretlen ez az állapot, hisz a tavalyi rájátszásban Brady-ék már voltak ilyen helyzetben (igaz akkor otthon az utolsó negyedben fordítottak 20-10-ről). Ám a januárihoz hasonlatos feltámadás elmaradt. TB12-éknek mindössze annyi sikerült, hogy a lefújáskor a hátrányuk 11 pont lett. Ehhez az is kellett, hogy a Jaguars játékosai a második játékrészben kissé visszafogottabban játszott, ám még így is sikerült újabb 10 pontot szerezniük, amivel 31-20-ra behúzták a derbit.

A siker mellett jó hír a hazai szurkolóknak, hogy az elsőszámú futó (Fournette) és elkapó (Lee) nélkül a gárda támadói remekül teljesítettek. Főleg az elkapók fogtak ki jó napot (377 elkapott jard), akik közül Keelan Cole volt a legcsillogóbb:

Az eredményt látva elmondható, hogy a Patriots védelme még nagyon nincs kész, hisz Bortlest nem sikerült sackelni, és a passzjáték elleni védekezés is roppant gyenge volt. A Jaguars csapata köszöni szépen remekül van, és látva az AFC déli négyesének gyenge mivoltát, kijelenthető, hogy a Jax idén is komoly playoff szereplő lesz .