Mit várunk a Bears - Seahawks mérkőzéstől?

A szezon második hétfő éjszakai meccsén a Bears fogadja a Seahawks csapatát. Mindkét csapat vereséggel kezdte a szezont, ám közelsem ugyanúgy. A chicágó-i alakulat óriási -20 pontos- előnyt adott el a Packers ellen, és kapott ki 24-23-ra. A vendégeket a Broncos múlta felül, és egy végig kiélezett, többnyire egy labdabirtokláson belüli meccsen 27-24re nyert a Denver.

A mai találkozó mindenképpen legfontosabb matchup, az Ifedi-Mack duó lesz. Ha a Bears EDGE rushere ugyanúgy össze-visszaveri a seattle-i falembert, mint azt tette Miller az első héten, akkor nagyon nagy bajban lesz Wilson és vele együtt az egész offense.

Összességében a játékoskeret egy szintet képvisel, azonban a Seahawks nélkülözni kényszerül a legjobb elkapóját, Doug Baldwint, továbbá két kezdő linebackerét KJ Wrightot és Bobby Wagnert. Túloldalon komolyabb hiányzó nem lesz.

Sérültekkel együtt viszont más a kép, és a labda mindkét oldalán erősebbnek, mélyebbnek tűnik a Bears. A már említett Mack-Ifedi duón kívül, további problémát okozhat az, hogy a teljes támadóval egy nála lényegesen erősebb front7 ellen kell, hogy megállja a helyét, és akkor még arról nem beszéltünk, hogy a két top LB hiányában nagy meccse lehet Jordan Howardnak, aki komoly terhet vehet le Trubisky válláról.

A vendégek egyetlen igazi oka a reménykedésre az, hogy egy bizonyos Russell Wilson az irányító, aki egymaga is képes meccset nyerni.

Egy élvezetes, végig kiélezett meccset várok, amit végül 7 pont körüli fölénnyel nyernek a hazaiak, és szerzik meg Matt Nagy első győzelmét vezetőedzőként.

Fotó: chicagobears.com