Lehet, hogy kínos, de elkerülhetetlen

A szezon elején, látva a Bucs sorsolását azt hiszem bármelyikünk látatlanban aláírta volna, hogy a csapat 2:2-vel álljon a bye week előtt. Az első két forduló után azonban rossz a szájízünk, mert az ilyen lehetőségeket egész egyszerűen meg kell ragadni.

Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy a nehezén sikeresen túljutottunk, majd jött két vereség, aminek - bár nyilván több komponensű a dolog- a legfőbb okozója a borzasztó defense munka volt. Mike Smith egysége a tavalyi évadban is a legrosszabb volt és sajnos négy forduló után úgy tendál, hogy a Bucs védelme nyelte be a legtöbb kapott összyardot, valamint a legtöbb passzjátékkal elszenvedett yardot is. A Bucs passz elleni védelme egyenesen pocsék, ezt kijelenthetjük. Márpedig ebben a ligában - bármennyire is szertetem a jó futójátékot- be kell látnunk, az lesz sikeres, aki jól passzol és aki jól védekezik ellene.

Konklúzió? Mike Smith véleményem szerint megérett a nyugdíjba vonulásra. Már nem fiatal és láthatóan nem tud megújulni, játékrendszere kiismerhető és minden, csak nem agresszív. Persze nyilván Dirk Koetter számára kellemetlen meglépni ezt, hiszen már atlantai éveik alatt is nem csak kollégák, de nagyon jó barátok lettek. Nyilatkozata szerint mindenki felelős a két vereségért, többek közt ő is. Nincs egyszemélyi felelősség. Ugyanakkor be kellene látni a csapat érdekében, hogy ez így nem működőképes. S egy vezetőedző bizony attól válik sikeressé vagy éppen sikertelenné, hogy a stábját hogyan tudja megválogatni és azt hogyan tudja koordinálni.

Többen már pedzegetik azt, miszerint Brentson Buckner-nek kellene átvenni a védelmi koordinátori szerepkört, hiszen Jason Licht azzal a szándékkal hozta őt, hogy ez Mike Smith éltes kora miatt hamarosan bekövetkezzen. Nos, Buckner kemény stílusa nekem tetszik, hasonlít Hardy Nickerson stílusára, akit én bevallom a legjobban kedveltem a Lovie Smith éra alatt. Azonban azt hozzá kell tenni a dologhoz, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott védőfalból sem látunk sokat.

A Chicago elleni mérkőzés rávilágított arra, hogy ez egy abszolút nem kész társaság. A frissen draftolt defensive back-jeink eddig kudarcot vallottak, csakúgy mint a running back, Ronald Jones. Itt azt hiszem ismét elővehetjük Jason Licht felelősségét is, mert sajna évről-évre ez van. A Bears ellen bekapott 483 összyard rettenetesen sok. Pláne úgy, hogy az offense csak 311-et tudott ezzel szembe állítani. Ráadásul két sérülés is tovább nehezíti a Bucs helyzetét. Carlton Davis és O.J. Howard amortizálódott le a meccsen. Utóbbi egy térd sérülés miatt 2-4 hét közötti időtartamot biztosan ki fog hagyni. S persze közben Dirk Koetter bejelentette azt is, hogy a soron következő fordulóban Jameis Winston lesz a kezdő.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com