A Giants továbbra is egy Top Draft pickre hajt

Folytatódik a tavaly megkezdett rossz sorozat, megalázó vereséget szenvedtünk a Philadelphia Eagles-től hazai pályán. Nem volt egy súlycsoportban a két csapat, az Eagles bajnokhoz méltóan játszott, mi pedig újra bejelentkeztünk az 1/1-ért.

Nem érdemes túl sokat írni a mérkőzés alakulásáról, hiszen rögtön egy interceptionnel kezdett Manning, az Eagles megszerezte a vezetést, nekünk pedig csak a mezőnygólokra futotta a touchdownokkal szemben. Az idő előrehaladtával egyre otthonosabban érezte magát Carson Wentz és lazán szerezte a first downokat. Gyakorlatilag a félidő előtt eldőlt a mérkőzés, de azért két perccel a vége előtt még odaállítottuk Beckhamet puntot visszahordani...

Eljött az idő Manning leváltására. Ő a legnagyobb fék a támadók között és ugyan eddig ez az edzői stáb sem brillírozik, de évről évre ugyanazok a negatívumok jönnek elő. Lecserélődött az O line, amelyben nem minden erősítés sült el jól és mikor hétről hétre erős védőfalak ellen kell helytállni, akkor bizony reális esély van a szenvedésre. Egységként kell jól szerepelniük és ehhez sajnos idő kell. Ettől függetlenül a cover 2 még mindig problémát okoz Eli-nak, bár ha másfél évtized alatt nem talált erre megoldást, akkor már most sem fog. Ennyi kell, hogy kivegyék Beckhamet a játékból, akinek a helyében én lehet cserét is kértem volna, mert tök feleslegesen küldtük a pályára. És azért is szomorú ezt látni, mert ismét varázsolt egyet Saquon Barkley, 229 yardot rakott fel a pályára. Az első félidőben lehetőséget adott arra, hogy lépést tartsunk az ellenfelünkkel, de mikor a passzjátékra került a sor akkor rendre megállt a tudomány. Shurmuréknak is komoly felelőssége van ebben a szánalomban, de egy ilyen szinten visszaesett QB-val szinte képtelenség egy erős csapat ellen nyerni.

A védelemnek ugyan voltak fellángolásai, de az idő előrehaladtával nevetségessé tette őket Wentz. A secondary gyakorlatilag nem létezik, a linebackerek nem elég jók, egyedül Olivier Vernon az egyetlen használható pass rusher. Eddig tartotta magát James Bettcher alakulata, de ezen az estén ők is csődöt mondtak. Óriási hibának tartom Jason Pierre-Paul elengedését, aki korrektül játszik Tampában, helyette pedig elhoztuk azt a túlfizetett Alec Ogletree-t, akitől menekült a liga egyik legjobb formájában játszó Los Angeles Rams. Ez azért mond valamit...

Először fordult elő, hogy otthagytam egy Giants meccset, de nem volt gyomrom tovább nézni ezt a szart. Inkább aludtam pár órát és munka után itthon bepótoltam a borzalmat. Továbbra is a liga aljához tartozunk és el kell kezdenünk építeni a jövőt, különben további szenvedős évek következnek. Mindig a legfontosabb pozícióval kell kezdeni és most már ott is váltanunk kell, de az edzői stábnak és a front office-nak is meg kell mutatnia, hogy valóban képesek arra, hogy a helyes útra állítsák vissza a csapat szekerét.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu