A Panthers elfojtotta a késői feltámadást

A hatékony első félidőnek köszönhetően - öt TD drive egymás után - a Panthers vasárnap a Bank of America Stadium-ban 42-28-as győzelmet aratott a Buccaneers ellen.

A Buccaneers második drive-jának második játékában a Panthers safety-je, Eric Reid interception-t szerzett az irányító Ryan Fitzpatrick labdájából, amit az elkapó Mike Evans-nak szánt és egy 39 yardos visszahordás után a Tampa 10 yardos vonaláig jutott. Reid szerzett labdájának köszönhetően a Carolina gyorsan pontokat szerezhetett, a fullback Alex Armah az 1 yardos vonalról verekedte be magát az end zone-ba.

Miután a cornerback James Bradberry levédekezett labdája a Bucs következő támadásának a végét jelentette, az offense egy újabb pontszerző drive-ot vezetett. A két kirobbanó 32 yardos játék, Christian McCaffrey futása és az elkapó DJ Moore játéka után McCaffrey futott touchdown-t, így a Carolina 14-0-ra vezetett.

Egy roughing the passer szabálytalanság életben tartotta a Tampa Bay támadását az első negyed vége felé és Fitzpatrick ki is használta ezt, 4 yardos touchdown passzt adott a tight end O.J. Howard-nak a második negyed elején. A Carolina elkapója, Curtis Samuel azonnal válaszolt egy abszurd 33 yardos futott TD-vel, ezzel ismét 14 pont lett az előny.

A Panthers védelme ismét bizonyította nagyságát, a defensive end Mario Addison két sack-et is szerzett három játék alatt, feladatot adva a Bucs punt egységének. Egy újabb rövid McCaffrey futás és egy nehéz 17 yardos elkapás a tight end Greg Olsen-től a Carolina negyedik és ötödik pontszerzését jelentette a félidőben, így már 35-7 volt az állás.

Fitzpatrick újra megtalálta Howard-ot az utolsó másodpercekben, ezzel a Carolina előnye 21 pontra csökkent a félidő előtt.

A domináns első félidő után a Carolina a második félidő első két drive mindegyikében elszenvedett egy-egy sack-et, így a Buccaneers hatékony támadóalakulata korai pontszerzési lehetőségekhez jutott. A harmadik negyed közepén Fitzpatrick tovább csökkentette a Carolina vezetését, amikor egy 5 yardos touchdown passzt adott az elkapó Adam Humphries-nek.

Addison harmadik sack-je majdnem véget vetett a Tampa Bay támadásának a harmadik negyed végén, de a Buccaneers a saját 38 yardos vonalán visszaszerezte az elejtett labdát.

Egy Tampa Bay challenge a negyedik negyed elején 30 yardos Humphries touchdown-t eredményezett, a Buccaneers hét pontra zárkózott fel. A következő drive-ban a Panthers irányítója, Cam Newton egy kilenc játékból álló, 75 yardos támadást vezetett, amely végén Newton Curtis Samuel-nek adott egy 19 yardos touchdown passzt, ezzel 42-28-ra módosítva az eredményt.

Az újonc Donte Jackson által bemutatott interception, amit az elkapó DeSean Jackson-nak szánt mély labdából szerzett, véget vetett a Bucs reményeinek és bebiztosította a Carolina újabb hazai győzelmét.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu