Győzelem a régi legendák jelenlétében

I.negyed: Hiába Matt Breida 33 yardos futása, pontokat a Buccaneers tud a táblára tenni. Jameis Winston megtalálja egyik kedvenc célpontját, Cameron Brate-et egy 6 yardos TD passzal. 7:0.

II.negyed: Válaszolni tud a 49ers Dante Pettis által, de a tampai közönség bizonyságot nyer, hogy nem csak tampai rúgók tudnak extra pontot hibázni. Ezt most Robbie Gould is megteszi. A Bucs ezek után két mezőnygóllal, egy 41 és egy 39 yardos kísérlettel tudja megőrizni előnyét. 13:6 a félidő.

III.negyed: A 49ers eljut a Bucs célterülete elé, s ott többször is visszanézést igénylő szituáció alakul ki. A végén azonban kénytelenek beérni egy mezőnygóllal. Erre Peyton Barber jóvoltából egy touchdown a válasz. 20:9.

IV. negyed: Adam Humphries 26 yardos elkapása után ismét touchdownt ünnepelhet a közönség. Nick Mullens, a rutintalan irányító ezután nem nyugodva bele, hogy a 49ers már nem nagyon akar nyerni a szezonban belehajszolja magát két interception-be. Az elsőt Ryan Smith, a másodikat Isaiah Johnson kaparintja meg. Ezzel pont kerül a mérkőzés végére.

A tampai stadionban két volt legenda is megtisztelte jelenlétével az eseményt. John Lynch mint a 49ers GM-e volt jelen. Nem kell őt bemutatni. Karizmatikus, nagyszerű ember, akiről Kyle Shanahan ezt mondta a mérkőzés előtt:
"Szenvedélyesen szereti a focit. Egy okos ember, aki rendkívül hű és őszinte. Szeretek vele dolgozni, mert azonosak a szándékaink. Ő igazán megérdemelné a Hall of Fame tagságot."

A másik jelenlévő legenda a régi bajnokcsapat védelmi koordinátora, Monte Kiffin volt, akinek a fia a 49ers stábjában bontogatja szárnyait.

A mérkőzésről nagyvonalakban annyit, hogy Winston ezúttal megbízhatóan játszott. 312 passzolt yardja mellett, két passzolt TD is belefért, eladott labda nélkül. S azt hiszem esetében ez utóbbi adat a legfontosabb. Akinek nem túl jó hír a jelenléte, az egyértelműen DeSean Jackson, akit egész egyszerűen képtelen megjátszani. Nem úgy Mike Evans-t aki 116 elkapott yarddal zárt. Végre láthattunk egy jó mérkőzést Vita Vea-tól is, az amúgy jól működő irányítóra helyezett nyomás részeként. Láthattuk a szezonban először Alex Cappa-t is, aki pass protection feladatait többnyire megoldotta, azonban a futások sikerességéhez sokat nem tudott hozzátenni.

A védelem részéről annyit emelnék talán ki, hogy Nick Mullens-től elvették eddigi kedvenc célpontját, George Kittle-t, s ezzel a fiatal irányító szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni.

Sajnos a sérülések tovább folytatódnak. Ezúttal Demar Dotson szezonja került veszélybe térdhajlító sérülés miatt. De újra megsérült Carlton Davis is, és Jason Pierre-Paul térde is rakoncátlankodik.

Győzelem volt, de tegyük ezt a megfelelő helyre! A 49ers láthatóan szeretne egy kiváló draft pozíciót és ennek érdekében nem is feszülnek túl egy mérkőzést sem. Nyilván nem segítenek az olyan incidensek sem, mint Reuben Foster letartóztatása egy tampai szállodában. Ki nem találnánk, családon belüli erőszak miatt.

Ami nem tetszik, hogy egy ilyen mérkőzés után már arról beszélnek, mégis Winston lehet a Tampa jövője. Talán várjuk meg azt, hogy konzisztensen hozzon le egymás után több ilyen mérkőzést!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucsnation.com