Amit tudnod kell: Tampa Bay Buccaneers (második menet)

A legutóbbi találkozás óta: A Buccaneers szurkolói talán még emlékeznek a másik Panthers csapatra, az 5-2-es verzióra, amelytől kikaptak a 9. hétben. De az érzés talán nem annyira kölcsönös a Carolina szurkolóinak.

Csakúgy, mint négy héttel ezelőtt, a Tampa Bay még mindig az NFL legjobbja 454,3 yardot szerezve meccsenként (5,7 yarddal több, mint a Rams-nek). A probléma az, hogy a Bucs e mellé 23 interception-t dobott, ami a legtöbb a ligában.

Mióta Charlotte-ban 42-28-ra kikaptak, a Bucs 1-2-es mutatót produkált, egyedül a múlt héten tudtak nyerni a 49ers ellenében. A négymeccses vereség sorozatot követve a Tampa Bay a legösszetettebb játékot mutatta azóta, hogy megverték a Saints csapatát a szezonnyitón.

A védelem a nyolc third down kísérletből csak egyet engedett értékesíteni, négy sack-et szereztek és két labdavesztést is kierőszakoltak. Az offense Jameis Winston-nal az élen 304 yardot és három touchdown-t szerzett, a 13 3rd down próbálkozásukból hetet sikeresen megoldottak és nem adták el a labdát a 27-9-es győzelem során - ez volt a szezon során a legnagyobb győzelmük .

És a szezon közepén kinevezett defensive koordinátor, Mark Duffner is megérdemel némi dicséretet. Az elmúlt három hétben a csapata 186,7 passzolt yardot engedett meccsenként az ellenfeleknek, a harminc 3rd down próbálkozásból csak 10-et sikerült megcsinálni ellenük és 11 sack-et engedtek.

Ragaszkodnak Winston-hoz?: Winston utolsó másfél meccsenek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a vasárnap az utolsó sípszóig játsszon, ugye?

A korábbi első körös választás Ryan Fitzpatrick helyett lehet a kezdő, aki a 9. héten kezdett a Carolina ellen. Fitzpatrick teljesítménye (243 yard, négy touchdown és két interception) nem volt elég idegenben azon a napon. De Winston (ismét) megmutatta magát és mindkettő hazai meccsét megnyerte. Nincs olyan, mint a hazai pálya előnye, mi?

Winston újbóli pályára küldése a 11. héten jött el, amikor Fitzpatrick helyére jött be a harmadik negyedben a Giants ellen. A Bucs 24-7-es hátrányban volt, de majdnem megfordította az állást, miközben 199 passzolt yardot és három touchdown-t ért el, de egy késői interception végleg szertefoszlatta a reményeket a 38-35-es vereség során. A 12. héten hasonlóan jó teljesítményt nyújtott, 29/38-as mutatóval, 312 passzolt yarddal, két touchdown-nal, interception nélkül zárta a meccset.

Ha Winston arra törekszik, hogy a 13. héten a feltámadásának egy újabb állomását láthatjuk, akkor az elkapó Mike Evans ott lesz mellette. Miután a cornerback James Bradberry egy elkapáson tartotta a 9. héten, Evans javított és 15 elkapással 287 yardot szerzett, átlagosan 19,1 yardot szerezve azóta.

A tight end O.J. Howard - aki a 9. héten két TD-t is szerzett - a sérült tartalék listán van, így várhatóan még több szerepet fog kapni Evans, az elkapó Adam Humphries és a tight end Cameron Brate. Humphries is két TD-t szerzett és a Tampa Bay legjobbja volt 82 elkapott yarddal a Panthers ellen, míg Brate továbbra is az egyik legtöbb TD-t szerző játékos a posztján. Csak a Kansas City sztár tight end-je, Travis Kelce (19) szerzett 2016 óta több elkapott TD-t, mint Brate (18).

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu