Enyveskezű, labdatolvaj banda lett a Bucs

I.negyed: A Bucs első, több mint 5 perces drive-ja egy touchdown-nal fejeződik be Adam Humphries jóvoltából. Miután a labdát megkapja a Panthers egy Lavonte David védekezés nyomán a felpattanó tojást a safety Andrew Adams-nek sikerül megkaparintania. Itt az első interception. A visszatámadás egy mezőnygóllal zárul. Ezután Christian McCafrrey-ék megpróbálják nem elengedni ellenfelüket és a running back ebben a támadássorozatban először egy 53 yardos futással viszi közelebb csapatát a célterülethez, végül egy 8 yardos TD elkapással teszi fel a Pantherst az eredményjelzőre. 10:7 a Bucs javára.

II.negyed: A szokásoktól nehéz szabadulni. Legyenek akár azok rossz szokások. Peyton Barber 1 yardra az ellenfél célterülete előtt veszíti el a labdát. Persze ennek a labdavesztésnek okozója is van Eric Reid személyében, Luke Kuechly pedig összeszedi a földre hulló játékszert. Ezután puntolnak a csapatok egyet ide-oda, majd a két perces figyelmeztetést követően Cam Newton ismét eladja a labdát, vagy mi inkább fogalmazzunk úgy, Javien Elliott szerzi meg azt. Ezt már TD-re tudja váltani a csapat Chris Godwin elkapása után. 17:7 a félidő.

III.negyed: A Panthers közelebb araszol egy 37 yardos mezőnygóllal, de Jameis Winston-éknak van válasza. 1 yardról, javítandó korábbi hibáját, Peyton Barber ezt most beviszi. A Panthers még mindig próbál tapadni, ezúttal Devin Funchess hatpontosa révén. 24:17.

IV. negyed: Ebben a negyedben hirtelen vége szakad a ponttermelésnek mindkét csapat részéről. A Bucs offnese-t leginkább a szabálytalanságok ölik meg, Cam Newton-ékat pedig újabb két eladott labda. Mindkettőt Andrew Adams szerzi meg, azt a ritka bravúrt elérve, hogy egy mérkőzésen három interception-t mutat be a nagyérdeműnek.

Jameis Winston újra koncentrált volt és ennek meg is lett az eredménye. 249 paszolt yard, 2 TD passzal megspékelve, újra eladott labda nélkül. S volt egy pár pofás futása is. Chris Godwin ebben jó segítsége volt. 6 felé szálló labdából 5-öt megszerzett 101 yardért és 1 TD-ért.

A védelemben bravúrt bemutató Andrew Adams mellett leginkább a sérüléséből visszatérő Lavonte David emelhető ki, aki igazi örökmozgó volt ezen a mérkőzésen. 12 szerelése mellett 2 alkalommal is odaért Cam Newton-hoz. Egyszer be is zsákolta. 
A védelem maga nem mondhatni, hogy alap tevékenységét nézve sokat javult volna, hiszen sok yardot engedtek, a futásokat nem jól fogták. Mégis az a négy interception jelentős hatással bírt a mérkőzésre. A Buccaneers kezd rájönni, a turnovereknél nem mindegy melyik oldalon áll.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucswire.usatoday.com