Beharangozó: Seahawks - Vikings

Ismét idegenbe látogatunk, ahol ellenfelünk a Seattle Seahawks lesz, akik hozzánk hasonlóan még mindig küzdenek a playoff részvételért. 2006 óta nem sikerült tétmeccset nyerni a Seattle otthonában, ezért is – na meg persze azért is kell a győzelem, hogy életben tartjuk a rájátszásba való jutásról szóló álmainkat.

Idén a csoportelsőség szinte biztosan a Bears ölébe hullik (ha ma veszítünk, akkor biztosan), hiszen a 9-4 -es mutatóval három mérkőzéses előnyben vannak előttünk. Mint említettük legutóbb 2006-ban sikerült Seattle-ben nyerni, de a Seahawks elleni utolsó 14 meccsünkből (rájátszást is beleértve) csak 4 alkalommal jöttünk ki győztesként. Ezt szeretnénk ma este elfeledtetni egy győzelemmel, ami nem lesz egyszerű.

A Seahawks nehezen kezdte a szezont és még mindig messze van a régi önmagától, de így is pozitív mérleggel állnak. Legutóbbi három meccsükön két szoros és egy könnyed győzelmet arattak, így pozitívan várják az ellenünk következő meccset. Mi a legutóbbi három meccsünkből csak egyet tudtunk megnyerni.

Lesz két fontos hiányzónk. David Morgan a támadóknál, míg Trae Waynes a védelemben nem tud majd rendelkezésünkre állni, de az elkapó Chad Beebe sem játszik ma. Eric Kendricks játéka még erősen kérdéses, de többek szerint ő is kiül ma. A hazai oldalon csak K.J. Wright lesz biztos hiányzó viszont Fluker, Madden, Baldwin és Penny játéka sem biztos.

Passzolt yardok terén Cousins a jobb, de Wilson-nak jobb a TD/INT aránya. Nem szabad leírni az ellenfelet, pláne úgy, hogy a szakértők inkább a Seahawks-t hozzák ki győztesnek nem pedig minket. Mondjuk ez az utóbbi hetekben mutatott szenvedést látva nem is csoda, hogy így vélekednek.

A futójátékunk teljesen visszaesett a liga utolsó negyedébe, bár a hírek szerint most sokkal több labdát fognak kapni a futóink, reméljük nem csak passzoknál.

Minden kiderül holnap hajnali fél háromkor, a SportTV élőben közvetíti.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: skysports.com