Ravens - Buccaneers beharangozó

Szép lassan a 2018-as NFL alapszakasz is a finisbe ér, már csak három forduló van hátra, tehát három mérkőzés áll rendelkezésre szeretett hollóink számára, hogy kiharcolják a PO szereplést. A Steelers gyengélkedése miatt még a csoportgyőzelemre is reális esély kínálkozik, így még fontosabbá vált minden lehetséges győzelem begyűjtése. Ezen tematika mentén kötelezőnek tűnik, a ma esti, Buccaneers elleni diadal kibrusztolása. Picit félve várom ezt a találkozót, a Tampa ugyanis már sok borsot tört, nála sokkal erősebb csapatok orra alá, elég hektikus teljesítményt nyújtanak hétről hétre, nehéz kitalálni, ma épp melyik arcukat fogják mutatni. Azonban mégis megkísérlem összeszedni azokat a kulcspontokat, melyek főbb támpontokat nyújthatnak a győztes kilétének nyomozása során.

1. A passz, vagy a futásorientáció lesz a nyerő?

Eléggé szembetűnő lesz a két csapat között a különbség, már ami a támadószekciókat illeti. A Tampa szinte minden passz mutatóban top 3 az NFL-ben (total offense YPG 1. hely, passing YPG 1. hely, TD/game 6. hely). Nem nehéz kitalálni tehát, hogy hogyan is fogja a támadásait levezényelni a Buccaneers. A Ravens ezzel ellentétben Flacco kidőlése óta teljesen a futásra fekteti a hangsúlyt, szintén nem eredménytelenül (rushing YPG 3. hely a ligában). Az alábbi linken, amit mellékeltem érdemes lehet megnézni a game preview videóban, ahogy a volt Ravens HC Brian Billick elemzi, hogy milyen változatos, ötletes és megtévesztő futójáték hívásokkal operál a Ravens az elmúlt időszakban: https://www.nfl.com/…/2018121…/2018/REG15/Buccaneers@Ravens…; de hogy melyik is lesz a nyerő stratégia? Nagyban függ a dolog a védelmek ténykedésétől, az azonban borítékolható, hogy most egyetlen labdavesztés is végzetes következményekkel járhat számunkra!

2. Ismét nagy erőpróba előtt az elit védelem!

Védelem oldalon erős Ravens dominancia figyelhető meg a statisztikák között, ugyanis a hollók D-je, minden mutatóban top 3-ban szerepel ligaszinten, míg a Tampa hátsó alakulata csupán a 25. helyen szerénykedik, a total defense szegmensben (futás ellen 19. „legjobbak” idén). Passz ellen még inkább gyengébbek (27. hely a ligában), tehát pár jól behívott passzjáték sokat lendíthetne a hollók szekerén. Hiába azonban a top 3-as védelem, ha most megint sor kerül egy csúnya leolvadásra, akkor bizony meglephet minket a kalózhajó legénysége! A secondarytól ihletett teljesítmény szükségeltetik, ahogyan a pass rushért felelős osztagtól is, ha Wilson szabadon mozoghat ki a zsebből, akkor biztosan el fog ereszteni 2-3 TD passzt a mérkőzés során. Ezt kellene tehát megakadályozni, minél nagyobb nyomásgyakorlással, illetve pontos és szoros defensive back helyezkedésekkel.

3. Megint egy rakás sérült mindkét csapatnál fontos posztokon….

Triviális ugyan, de ez is nagyban befolyásolhatja a győztes személyét. A Buccaneers védelmében 5 játékos kérdéses, ebből 3 bizony kezdő a posztján, és pont a futás megállítása, vagy az irányító terrorizálása lenne a feladatuk. Nálunk a secondary elég lyukas, illetve OG Alex Lewis biztosan nem tud majd a pályára lépni. Számunkra ez azért nagy érvágás, mert a fal eddig kifejezetten jól nyitotta a lyukakat a futójátékokhoz, kérdéses, ez egy tartalék emberrel mennyire fog működni. A secondary-ben is fontos lenne, hogy a lehető legjobb neveket küldjük a pályára, hiszen nem akármilyen elkapó sort kellene levédekezniük ma este!

Összegezve tehát a leírtakat, nem nézünk könnyű meccs elé, még ha a Ravens győzelem is a papírforma. Csak precíz, pontosan kivitelezett, agresszív védekezéssel nyerhetünk, mondjuk attól nem félek, hogy Martindale barátunk nem ebben a szellemben zavarja majd fel fiait a gyepre. 26-30 pontot minimum kellene termelnünk ahhoz, hogy biztossá váljon a diadal, ezt a számot talán egy top 3-as védelem ellen már nem dobja túl a Tampa. Érdemes lesz követni minket discordon, ahol a szezon végére nagyjából megduplázódott az aktív követők száma, ami kiváló eszmecseréket, és parádésan jó hangulatot eredményez most már hetek óta. Én most egy 23-26-os Ravens győzelemre venném a végeredmény tippemet, picit szorosabb találkozóra számítok, mint ahogy azt a tudorok odafent megjósolták, a győzelem azonban nem lehet kérdés!

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: sports.yahoo.com