Ravens - Buccaneers értékelő

bucsravens.jpg

A 15. játékhetet is győzelemmel abszolválva, tovább hajt a csapat a rájátszásért. Igaz, most nem túl kedvező eredmények születtek közvetlen riválisaink meccsein, de amíg tudjuk hozni a derbiket, addig mi vagyunk pole pozícióban. Simább lett, mint azt sokan vártuk, de a szokásos hajtépős jeleneteket ismét nem tudtuk kiküszöbölni. Végül is a szakértők találták telibe a dolgot, a -8 pontos győzelem gond nélkül összejött. Lássuk a találkozó pozitív és negatív vetületeit:

Pozitívumok:

1. Lamar fejlődése megkérdőjelezhetetlen

Már ami a futójátékokat illeti, a srácnak parádésan mennek a read option és az RPO játékok, hihetetlen irány és sebességváltásokra képes, nehéz helyzetbe hozva ezzel az ellenfelek védelmeit. Passzai között még mindig akadnak hajmeresztő megoldással kivitelezettek, de ebben is észlelhető a lassú fejlődés (tegnap kettővel kevesebb kísérletből, egyel több sikeres passza volt, mint Winstonnak, 14/23). Reméljük ez a fejlődés konstans jelleggel továbbra is fennmarad!

2. A futások ismét ültek

Gus the Bus és Dixon is hozta a szokásos masszív játékot, előbbi 104 yarrdal és egy TD-vel, utóbbi 48 yarddal zárta a találkozót (Edwards átlaga 5.5 volt labdacipelésenként, Dixoné 4.4, tehát ha megindítottuk fotóinkat a labdával, gyakorlatilag fél first downt az esetek többségében kibrusztoltak). Ez rövid és hosszú távon is gyümölcsöző jelenleg a hollók számára. Rövidtávon azért, mert kitűnő futó teljesítményekkel van megerősítve a támadósor, ráadásul Lamar skilljei is nagyban kiaknázásra kerülnek így, hosszútávon pedig azért, mert egy ideig nem kell horribilis összegeket kiadnunk futottak még kategóriájú labdacipelő gépeknek.

3. A passzvadász alakulat is egyre jobban van megmozgatva

Crab kivételével gyakorlatilag mindenki, akinek az a feladata többek között, hogy megszelídítse az irányító átadásait, hozott le legalább egy sikeres elkapást a meccs végére. Snead slant útvonalait nagyon érzi Lamar, Andrews megbízhatósága most Hurst-tel kis kiegészülni látszott. Smokey Brown rá nem jellemző módon hozott egy ordas nagy dropot, de volt sikeres elkapása is, Moore pedig egy 5 yardos TD átadást hordott be a célterületre. Lassan-lassan tehát egyre pofásabb lesz a passzjáték is a szezon végére (alárendeltsége azonban még mindig megkérdőjelezhetetlen).

4. Ezúttal a secondary hozta az extrát hátul

Na persze az LB sorral kiegészülve, ugyanis nem szabad megfeledkezni arról, hogy bizony az egyetlen sackünket a meccs során CJ Mosley jegyzete, valamint kollégája Patrick Onwuasor is nehéz szitukból segítette ki a csapatot parádés szereléseivel. Meg kell dicsérni még a két pufit, B.Will és Pierce is jól limitálták az ellenfél futásait. Noha a pass rush közel sem volt az igazi, a defensive back sor hátul kitett magáért! Humphrey nálam kétségtelenül a meccs embere, gyönyörűen védekezett a passzok ellen, szerzett egy INT-et is, yardveszteséges szerelésből is hozott egyet. A safety duó játéka most nem volt valami látványos, de a zónák nem omlottak össze és ez bőven elegendő volt a győzelem megszerzéséhez. Carr is szorosan fogta ezúttal a rivális elkapókat, Jimmy Smith azonban továbbra is árnyéka tavalyi önmagának.

Negatívumok:

1. Amatőr hibák

Gondolok itt Lamar elrontott handoffjára, mely egy ajándék labda volt a Tampa számára, illetve Jones fatális hibájára egy visszahordásos szituációnál. A védelemnek hála ezek nem hoztak TD-ket az ellenfélnek, de egy komolyabb csapat bizony kegyetlenül büntetett volna ezekért! Mindenféleképpen ki kell küszöbölni az ilyen hajmeresztő megoldásokat!

2. Megint sok volt a flag

8 zászló, összesen 70 yardért, nem épp kecsegtető számok. Ráadásul az esetek döntő többsége ismét felesleges, és elkerülhető durvulás eredménye volt. Dixon kakaskodása kifejezetten idegesítő volt 15 yardért cserébe, mert egy szép Snead first downt tett semmissé, Jimmy Smith facemask szabálytalansága megint csak elkerülhető lett volna egy pályán kívülre tessékeléssel, illetve mostanában Stanley az, aki meccsenként hoz 1-2 olyan holdingot, amit még a nagyanyám is észrevenne. Megint csak azt tudom mondani, hogy ezek meg fogják előbb-utóbb bosszulni magukat!

3. Miért megy ilyen siralmasan a screen játék?

Akárki kapja ilyen szituációkban a labdát, egyszerűen vagy a kulcsblokkok nincsenek meg, vagy az irányzék nem jó, gyakorlatilag több kárt okoznak az ilyen jellegű játékok idén, mint amennyi hasznot hoznak a konyhára. Amondó vagyok, hogy nem kéne ezeket erőltetni a szezon végéig, majd nyáron ráér rendbe tenni az ilyen hívásokat, addig meg a nem alkalmazásukkal lehetne a legtöbbet profitálni.

Összességében vizsgálva a tegnap estét, jóval több a pozitívum, mint a negatívum, tehát van okunk az ünneplésre. Jövő héten egy sokkal keményebb derbi vár ránk, melynek ismét óriási jelentősége lesz a januárra nézve.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary