A Bears védőkoordinátora a Broncos vezetőedzőjeként folytatja

fangiobears.jpg

Hosszú idő után eljött Vic Fangio ideje. Az utóbbi 5-6 év mindegyikében a vezetőedzői poszt esélyesei között tartották számon de idén végre eljött az Ő ideje. A Denver Broncos-nál tegnap bejelentették, hogy négyéves szerződést kötöttek Fangio-val. A szerződése opciós ötödik évet tartalmaz.

A jelenleg 60 éves edző életének közel felét az NFL-ben töltötte. Defensive koordinátorként dolgozott a Panthers, a Colts, a Texans és a 49ers csapatánál. Az utolsó négy szezonban a Chicago Bears védelmi koordinátora volt és a mostani szezonban a liga egyik legütőképesebb védelmét rakta össze.

Három évvel ezelőtt a Super Bowl győztes Broncos defense is ligaelitnek számított. Akkor még azon vitatkoztak, hogy az vagy az 1985-ös Bears defense volt a liga történetének legjobbja. Ez mára már csak a múlt, az egység alaposan megkopott az utóbbi években.

Várható volt, hogy védő oldalról érkezik majd a Broncos következő vezetőedzője mert az erős defense már egyszer bevált. Persze a nagy átalakítások mindig áldozatokkal járnak és lehet, hogy a következő szezonban mások fogják meghatározni a Broncos védelmét. A hírek szerint nem zárják ki, hogy Von Miller-t elcseréljék az offseasonban de Chris Harris cornerback is értékes cserealap lehetne.

Fangio kinevezése mellett kiderült, hogy a korábbi híreknek megfelelően Gary Kubiak lesz a csapat offensive koordinátora. A három éve Super Bowl-t nyerő vezetőedző az utóbbi években a front officeban tevékenykedett de idén visszatér a partvonal mellé.

nfl.com, Fotó: twitter.com