Nick Foles 2 millió dollárért kivásárolja magát a szerződéséből

Az alapszakasz vége óta témát szolgáltatott, hogy Nick Foles vagy Carson Wentz legyen a Philadelphia Eagles kezdőirányítója az első játékhéten. Ma választ kaptunk a kérdésre ugyanis Nick Foles visszafizet 2 millió dollárt a csapatának és kipróbálja magát a szabadügynökpiacon.

Az Eagles tegnap értesítette az irányítóját, hogy él az opciójával és "lehívja" a 2019-es szezont. Az opció értelmében Foles 20 millió dollárt keresne az idén. Foles-nak 5 napja volt a válaszra de a hírek szerint pár órával a tájékoztatása után közölte, hogy visszafizet 2 millió dollárt a csapatának és "megvásárolja a szabadságát".

Persze a történet ezzel még nem ért véget ugyanis az Eagles franchise taget rakhat Foles-ra. Ez egy igen drága és kockázatos lépés lenne mert ha nem tudják eltradelni akkor a nyakukon maradhat egy körülbelül 25 millió dolláros szerződéssel.

Persze a tag kiosztásának úgy lenne értelme, hogy ha biztosan tudnák, hogy el tudják tradelni. A general manager tehát csak biztos trade partner tudatában élhet a taggel. A tradeel előreláthatólag egy harmadik körös picket kaphatnának Foles-ért.

Egy harmadik körös pick és egy magas fizetés ismeretében azonban nem fognak kapkodni utána. Ráadásul egy harmadik vagy negyedik körös kompenzációs kört kaphatnak érte jövőre ha szabadügynökként távozik márciusban. Mindent egybevetve érdemes lenne megköszönni a tavalyi playoff teljesítményét és békésen különválni.

nfl.com, Fotó: twitter.com