Hajnalban Buccaneers-Panthers TNF!

69857112_1897208730381816_968075183157936128_n.jpg

Ez a Bucs jelenleg mindent elkövet azért, hogy egy olyan csapat legyen, akik nem szerethetőek és nem érdemes fennmaradni értük. Ki áldozna rájuk egy éjszakát, hogy másnap kockáztassa azt, hogy a munkahelyén dekoncentrált lesz? Természetesen senki. Azért reménykedjünk, hogy esetleg egy vasárnap 19:00 órás közvetítés valahol becsúszik! De nézve ezt a formát, az idei szezonban ezt nem tartom valószínűnek.

Csütörtök éjszakai mérkőzés természetesen ettől függetlenül még lesz, ahol a Bucs a csoport rivális Panthers otthonába látogat. Mire számítsunk a Pantherstől?

Cam Newton a Los Angeles Rams elleni találkozón nem szaggatta szét az istrángot és két labdaeladás is a nevéhez fűződik. Egy fumble, egy pedig interception formájában. A 72-es irányító rating sem mutat jól.

Ugyanakkor a támadó sorban a running back, Christian McCaffrey hozta magát. 128 futott yard 2 futott TD mellet, valamint 81 elkapott yard volt a neve mögött az első forduló után. Bár a Bucsnál Vita Vea-ék jól fogták a futást, McCaffreynek nem a középen való futkorászás az erőssége. Így aztán kérdés, erre hogyan reagál Todd Bowles védelme. Minden esetre muszáj, mert jelenleg úgy tűnik, ennek a Pnathers offensenek ő a legnagyobb fegyvere.
A támadófaluk a szezon előtt erősnek tűnt, de az első fordulóban inkább csak a futás blokkolás terén nyújtottak jót. 5,5 yard/futás volt az átlag, ami azért nagyban köszönhető McCaffrey nagy játékainak.

A védelmüknél ki kell emelni, hogy a frissen draftolt Brian Burns és Kawann Short révén az ellenfelek irányítói elég komolyan veszélyben érezhetik magukat. Ott van még a jól ismert Gerald McCoy, de ő az első fordulóban is hozta a szokásos statisztikát. 1 darab szerelés mindösszesen. Persze az nem zárható ki, hogy a Bucs ellen valami extra motivációval veti magát harcba.
A secondaryben James Bradberry alkotott nagyot. Többek között 1 sack és 1 interception is a neve mögött állt a végére. Jó lesz erre odafigyelni, kedves Jameis Winston!
Elmondható az is, hogy a Panthers és Ron Rivera-ék jól reagáltak az első félidőben látottakra, hiszen egy 3:13-as félidő után a másodikat már 24:17-re megnyerték és csak három pontos vereséget szenvedtek a Rams ellen.

A Bucsnál eközben IR listára tették újra a safety Justin Evans-t, Caleb Benenoch bénázásait pedig megelégelték és kitették a keretből. Rakeem Nunez-Roches bár ujj sérülést szenvedett az első fordulóban, teljes edzésmunkát végez. A Panthers oldalán a hét elején nem tudott edzésbe állni sem a tight end Greg Olsen, sem a linebacker Bruce Irvin.

A csoporttal kapcsolatos hír, hogy a hétfő esti rangadón a másik csoportellenfél, a Saints kiszenvedte a győzelmet a Texans ellen. Így a csoportból egyedül ők állnak pozitív mérleggel egy forduló után.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com