Mire figyeljünk ma este: Panthers vs Buccaneers

A Panthers hajnalban fogadja a Buccaneers csapatát a Bank of America Stadium-ban a 2019. szezon 2. hetének nyitómeccsén. Íme öt dolog, amit érdemes figyelni.

Hogyan fog Gerald McCoy játszani az egykori csapata ellen?

A keddi edzés után a defensive tackle Gerald McCoy 30 percet töltött azzal, hogy az újságírók újra és újra ugyanazokat a kérdéseket tették fel neki.

Ez a meccs többet jelent, mint a többi? Hogyan tudod megakadályozni, hogy az érzelmeidet befolyásoljanak? Van valami, amit be kell bizonyítania?

McCoy egész héten ragaszkodott ahhoz, hogy a csütörtök esti Bucs elleni meccset túlreagálják. Miután kilenc éves NFL karrierjét teljes egészében a csapatnál töltötte, McCoy-t májusban elküldték és az NFC South riválisához írt alá, amely évente kétszer találkozik a korábbi csapatával. Tehát ez valóban „csak egy meccs a sok közül”?

McCoy elismerte, lehet, hogy lesz benne egy kis extra izgatottság, de semmi őrültség.

"Nem olyan ülök otthon úgy, hogy közben arra gondolok:" Istenem, mi lesz, ha nem játszom jól ezen a meccsen." mondta McCoy. Mi van a másik 14-el? Ez egy hosszú szezon. Ez csak egy meccs. Mindenki lazítson.

Miután a Panthers váltogatja a 3-4-es és a 4-3-as védekező felállásait, a vezetőedző Ron Rivera elismerte, hogy még mindig megpróbálja megtalálni a megfelelő ritmust a védőfal rotációjához.

"Szeretném látni valahol a 45-50 között." mondta Rivera McCoy-ról, aki a múlt héten 40 snap-et játszott a Rams ellen.

Ha McCoy terhelése növekszik a Bucs ellen, hűnek kell lennie üzenetéhez: kontrolláld az érzelmeket és játssz.

Hogyan irányítja Cam az offense-t

Az első héten az egyik legfontosabb dolog a vertikális passzjáték hiánya volt a Carolina támadóalakulatától. Csak egy passzkísérlet volt, amely több mint 20 yardot haladt a pályán és az irányító Cam Camton leghosszabb sikeres passza mindössze 17 yardos volt, így a Panthers nem tudta mélyen veszélyeztetni az LA-t.

Kedden Newton kihangsúlyozta, hogy nem fog mély labdákat dobálni csak azért, hogy bizonyítsa, még mindig képes a nagy dobásokra, csak akkor lesz ilyen dobása, ha úgy gondolja, hogy ez segít a csapatnak. Ugyanakkor elmondta, hogy továbbra is képes a nagy dobásokra.

Ha az offense le akarja venni a terhet a running back Christian McCaffrey válláról, Newtonnak el kell kezdenie összejátszani az elkapókkal. A robbanékony játékosok, mint például az elkapó Curtis Samuel nagyobb részvétele nem csak a nyomás egy részét fogja levenni McCaffrey-ről, hanem elősegíti a pálya megnyújtását. Még akkor is, ha a Panthersnek nem lesz sikeres mély játéka, csak néhány passz figyelmezteti a védelmet és arra készteti őket, hogy maradjanak nyíltak.

Nem csak Newton karja segíthet CMC-nek, hanem a lába is. A múlt héten Newton alig hagyta el a zsebet és csak egy tervezett futójátékot hívtak az irányítóra, ami három futásból karrierjének legkevesebb futott yardját szerezte (-2). Kíváncsian várjuk, hogy Cam újra kettős fenyegetést jelent-e a Bucs ellen.

James Bradberry vs. Mike Evans

James Bradberry jól játszott a szezonnyitón. Itt az ideje, hogy megnézzük, hogyan védekezik az NFC South versenytárs első számú domináns elkapója, Mike Evans ellen.

A meccs nagy részében Bradberry várhatóan a kétszeres Pro Bowler, a bajnokság egyik legjobb elkapója ellen fog védekezni. Evans a harmadik volt a bajnokságban tavaly az elkapott yardok (1524), valamint a meccsenkénti elkapott yardok (95.3) és az elkapásonként szerzett yardok (17.7) tekintetében. A Buccaneers egy passzolós csapat, amely az elmúlt szezonban vezette a ligát a meccsenkénti passzolt yardok számát tekintve, tehát ez egy újabb mozgalmas este lehet Bradberry számára, ha a Bucs megpróbálja a levegőben megverni a Panthers csapatát.

Miután egy sacket és egy interceptiont szerzett a Rams ellen, Bradberry tovább akar építeni az 1. hét lendületére. De természetesen mindez attól függ, hogy Bradberry melyik verzióját látjuk csütörtök este.

Vessünk csak egy pillantást Evans számaira Bradberry és Panthers ellen, amiket az elmúlt évek során produkált:

2018, 13. hét: 1 elkapás (10 passz) 16 yard
2018, 9. hét: 4 elkapás (6 passz) 48 yard
2017, 16. hét: 5 elkapás (10 passz) 60 yard
2017, 8. hét: 6 elkapás (8 passz) 107 yard
2016, 17. hét: 6 elkapás (12 passz) 89 yard és 1 TD
2016, 5. hét: 5 elkapás (11 passz) 65 yard és 1 TD

Meg tudja állítani a támadófal Ndamukong Suh-t?

A Panthers támadófalának a második egymást követő héten kell szembenéznie egy nagy kihívással. Aaron Donald a múlt héten, most Ndamukong Suh.

Noha a defensive end mér nem olyan sack-szörnyeteg, mint volt, még mindig megvan benne az az  erő, amellyel számolnia kell a védőfalnak. Miután az elmúlt szezonban a Rams csapatában 4,5 sacket és 59 tackle-t szerzett, Suh aláírt a Bucs csapatához a holtszezonban és McCoy-t helyettesíti.

A Panthers támadófala stabil jó teljesítményt nyújtott a múlt héten a Rams ellen, McCaffrey 128 yardot futott, de Newtont háromszor sack-elték, ami 28 yard elvesztését jelentette. Ha a támadófal ellenőrzés alatt tartja Suh-t és a jó futójátékot kombinálják azzal, hogy Newtonnak elegendő időt hagynak a zsebben, akkor az offense-nek nem szabad, hogy gondot okozzon a labda előrébb juttatása.

Ki nyeri a turnover csatát?

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de különösen releváns a Bucs és az irányító Jameis Winston ellen.

Winstonról ismert, hogy kissé gondatlanul bánik a labdával. Mióta 2015-ben draftolták, 61interceptionnel vezeti a bajnokságot - ebből kilencet dobott a Panthers ellen. Miután a múlt héten három interceptiont dobott a 49ers ellen, a Panthers védelmének esélye lehet néhány labdaszerzésre. Ha a védelem ki tudja használni Winston néhány rossz dobását és további egy vagy két labdabirtoklást ad az offense-nek, akkor a dolgok jól alakulhatnak a Panthers számára.

Másrészt a Panthers a múlt héten a Rams ellen szenvedett a labda megtartásával, két fumble és egy késői jinterception is sokba került nekik. A labdavesztések ellenére azonban a Panthers az utolsó pillanatig képes volt meccsben maradni.

A legutóbbi tíz Bucs elleni mérkőzés során az a csapat nyert, amelyik a turnover csatát is megnyerte, tehát ne lepődj meg, ha a meccs végkimenetele néhány labdaszerzésen múlik.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu