Regular season week 2: Bills 28 Giants 14

A második héten sem sikerült javítani és újabb vereséget szenvedtünk a Cowboys-nál gyengébb erőből álló Buffalo Bills ellen. Az elején vezettünk egy szép drive-ot, de onnantól kezdve csak szenvedtünk.

Pedig valóban jól kezdtünk, de sajnos az első drive-ban szereztük meg a futómennyiségünk nagy részét, utána nem tudtunk a földön haladni. Baljós előjelek a következő hetekre. Egy biztos, running backként nem tud Barkley felfuttatni egy ilyen csapatot és az elkapók sérülése miatt elég volt őt megfogni. Azt már láthattuk tavaly, hogy hiába nyújt extraklasszis teljesítményt a tavalyi 1/2-es választottunk, akkor sem tudott minket nyerő gárdává varázsolni és egyelőre idén sem. A passzjátékban ezúttal nem tudott kiemelkedni Evan Engram. Egy nagy elkapása volt, akkor amikor már eldőlt a mérkőzés. Ez kevés. A többiek olyanok voltak amilyenek, de itt inkább a sémával van a baj.Túl kiszámítható Pat Shurmur szisztémája, néha olyan érzésem volt mintha 2017-ben lennénk és Ben McAdoo próbálná megfejteni az ellenfelet. Azzal promózták az idei évet, hogy '18-ban a szezon második felében rendre 30 pontokat szereztünk, hát jelen pillanatban 31-gyel állunk két mérkőzés után. Fuck this shit.

A védelem sem sokat változott a múlt héthez képest, bár sikerült javulni a második félidőben. A Bills támadófala gyengébb a Cowboys ötöséhez képest, így néha odaértünk, de összességében nem volt nagy nyomás Josh Allen nyakában. Ezúttal a futás elleni védekezés sem remekelt, sikerrel elfeledkeztünk Devin Singletary-ről. A linebackereink elkaristolnának egy korrekt védelemben, de nincs meg bennük az az extraklasszis képesség, hogy felrázzák a társaikat. A secondary továbbra is borzasztó. Sorban nyeltük a first downokat a harmadik kísérletre is, nincs olyan szituáció amit ne tudnának megoldani az ellenfelek. DeAndre Baker a liga egyik legrosszabb cornerbackje. Nem mondom, hogy nem tud javulni, de egyelőre óriási csalódás. És vajon miért nem ültetjük le a kispadra? Vélhetően a többiek még gyengébbek nála...

Őszinte leszek, totál felesleges bármi hosszabbat is írni erről a borzalomról. It is what it is, mondaná a művelt német és ennyi. Semmit sem javultunk tavalyhoz képest. Sajnos az upside-ot sem látom. Nem várom az edzői stábunktól a javulást, semmi váratlant sem tudnak húzni. Ugyanez igaz a játékoskeretre, például hogyan élesztenénk fel a pass rush-t? Sehogy. Esetleg várjunk arra, hogy magára talál a secondary? Kizárt. Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, de ugyanott tartunk, mint tavaly és azelőtt. Eddig sem voltak nagy elvárásaim a szezon során, de a ma este egy szintén bottom 10 csapat ellen voltunk totál esélytelenek, szóval nagy javulásra volna szükség. 

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu