Ravens-Patriots meccsértékelő

Fenomenális, mesébe illő, csupán szuperlatívuszokban megemlíthető mérkőzésen van túl a Ravens, 37-20 arányban gond nélkül sikerült megszakítani a Patriots veretlenségi sorozatát. Úgy gondolom jobb primetime derbit nem is kívánhatott volna a mezei holló drukker, pár gyengébb momentumot leszámítva tükörsima találkozón van túl a csapat.

Ha a két ajándék labda nem landolt volna a bostoni srácok karmai között, megkockáztatom, 10 pont körül sikerült volna maximum termelnie a vendégeknek. Hihetetlenül élesen és magabiztosan ténykedtek hajnalban szeretett hollóink, a statisztikai mutatók is ezt igazolják, alig van pár szegmens (pl. passzolt yardok), amelyben sikerült felülmúlnia Bradyéknek a hazaiakat.

Említettük már ennek a mérkőzésnek az értékmérő mivoltát, úgy érzem elégedetten dörzsölhetjük a tenyerünket, a Seahawks elleni idegenbeli siker után ezúttal a Bankban is kapitulációra kényszerítettünk egy nagykutya státuszt élvező együttest. Kell is a lendület, melyet ez a skalp megszerzése adhat, hiszen a hétvégi, Bengáliát megcélzó kiruccanást követően nem egyszerű derbik várnak a Ravensre. Lássuk mely dolgok eredményezték ezt a parádés győzelmet!

1. A taktikai csatát most Harbaugh nyerte

    Ahogy a beharangozóban boncolgattuk is a témát, valóban kulcsfontosságúvá vált az edzői stábok ténykedése. Harba, valamint Martindale és Roman is jól felkészültek a meccsre, és szituációkhoz illő playeket hívtak szinte minden alkalommal. Nem mellesleg a cojonesek is igencsak a helyükön voltak a mérkőzés alatt, 1/1 4. kísérlet, valamint a 3rd down szitukat is 50%-al sikerült abszolválni. Bill mester taktikai narratívája nem egészen volt érthető számomra, sok okos ember már a hét közepén megírta a különböző platformokon, hogy az emberezés nem feltétlenül fog működni Lamar ellen. Másodéves irányítónk büntetett is, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

2. Hihetetlenül magabiztos és céltudatos játék

    Nem is tudom mikor láttam utoljára liga elit gárda ellen ilyen vagányul játszani a Ravenst. Lamar megint bizonyította, hogy igazi vezérré nőtte ki magát a draft óta, sokoldalúsága most is gyümölcsöző volt. A két elvesztegetett és teljesen felesleges fumble volt némiképp kivétel, de szerencsére ez sem roppantotta meg a csapatot. A szokásos idegesítő zászlók elmaradtak, míg a Pats szépen gyűjtögette a sárga rongyokat, ráadásul kulcsszituációkban. A hollók gyakorlatilag végig tudták mire kell játszani, mi a csapat erőssége, és ennek megfelelően ezt vér profi módon sikerült is kivitelezni, akár a támadóegységet, akár a védelmet nézzük.

3. Kezd éledezni a védelem?

    Talán az idei év legjobb teljesítményét nyújtották a védelemben a srácok, így akár szép lassan elkezdhetünk bizakodni ezen a téren is. Peanut visszatérése nagyon sokat lendített az LB soron, Peters játéka is igencsak beválik eddig, a legtöbb tackle bizony az ő nevéhez fűződött a meccsen. Humhprey jó szokásához híven most is visszarohant egy elejtett lasztival, de Earl Thomas is magabiztosabban mozgott hajnalban, mint eddig a szezonban bármikor (jött is egy INT tőle). Ugyan csak két sack érkezett végül, de a nyomás gyakorlatilag folyamatos volt Bradyn, ezt a 10 db QB hit is jól mutatja. Egyetlen drive volt a meccsen, mikor úgy ment át a Pats a Ravens védelmén, mint kés a vajon. Ezt leszámítva azonban itt sem érheti szó a ház elejét. Ha Lamarék ilyen szép hosszan tudják maguknál tartani a labdát, majd pontszerzéssel zárni az akciót, akkor láthatjuk, hogy a védelem is masszívabb teljesítményre képes, mivel nem nekik kell állandóan a gyepen lenniük.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary

Fotó: cbssports.com