A Panthers-t egy újabb elszalasztott gólvonal lehetőség kísértette

Ez egy olyan történet, amelyet már láttunk korábban. A Panthers offense ott kopogtat az end zone ajtaján egy utolsó perces szituációban, amikor a különbség mindössze egy labdabirtoklásnyi. Ez újra és újra megtörtént már ebben a szezonban.

Először a 2. héten csütörtök este a Tampa Bay ellen, ahol a futó Christian McCaffrey centikkel maradt el a vonaltól a negyedik kísérletnél a 20-14-es vereség során. Aztán Green Bay-ben a 10. héten McCaffrey-t ismét megállították a gólvonal előtt, amikor az idő lejárt a 24-16-os vereség során.

Legutóbb a Panthers-nek három esélye is volt az end zone-ba jutni a New Orleans 3 yardos vonaláról hasonlóan szoros állásnál. Háromszor is megállították őket és a kihagyott mezőnygól a Saints győzelmét jelentette.

"Nagyon szép dolgokat csinálunk, helyzetbe hozzuk magunkat és egyszerűen kihagyjuk a lehetőségeket." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Ez a negyedik meccs, amikor hátrányban voltunk és volt esélyünk, ez egy olyan dolog, amit nehéz lenyelni."

Vessünk egy pillantást erre az utolsó esetre.

A Panthers utolsó támadójátékában a Redskins elleni meccsen, negyedik kísérletnél a 3 yardos vonalról a Carolina három elkapóval húzott jobbra. A snap előtt McCaffrey előre lépett a backfield-ből, hogy csatlakozzon hozzájuk. Ahogy az irányító Kyle Allen megkapta a labdát, McCaffrey és két elkapó befelé mozgott, így az elkapó Jarius Wright észrevétlenül beosonhatott az end zone sarkába.

Az egyetlen probléma az volt, hogy Allen nem látta őt.

"Nem láttam senkit, aki szabadon volt, megpróbáltam kiforogni és megcsinálni a játékot, de elkaptak." mondta Allen. "Vissza fogom nézni, megnézem, hogy hol volt és megnézem, hogy mit csináltak, de ha szabadon volt, meg kell találnom."

Még mielőtt Wright elindult a és elfordította a fejét, elmondása szerint arra számított, hogy a labda felé fog menni, mert a játék is így volt megtervezve.

"Határozottan azt hittem, hogy megkapom a labdát, de én fogom elsőként azt mondani neked, hogy az irányítónak van a legnehezebb dolga a pályán." mondta Wright. "Nehéz meglátni mindenkit. Nem az ő hibája, hogy nem látott engem."

Ez a nyomás Allen kiforgásához, végül egy 23 yardos sack-hez és a meccs végéhez vezetett.

Ugyanakkor, akárcsak Green Bay-ben, a TD nem garantálta volna a győzelmet. A 29–21-es hátrány miatt a Panthers offense-nek vissza kellett volna mennie a pályára és újra meg kellett volna próbálnia, hogy a kétpontos kísérlettel ki tudjanak egyenlíteni - ebben a szezonban a Carolina mutatója a kétpontos kísérleteket tekintve 1/3. És még akkor is meg kellett volna nyerni a meccset a hosszabbításban.

De anélkül, hogy képesek lennének végrehajtani ezeket a kritikus helyzeteket, akár a győzelem, akár a döntetlen reményében, a Panthers újra és újra üres kézzel távozott.

"Ez egész évben kísértett minket. Ebben jobbnak kell lennünk." mondta Wright. "Bármikor, amikor esélyed van egy meccs megnyerésére és nem használod ki, az mindig a legfájóbb vereség. Ha egyszerűen csak szétrúgták volna a seggünket, nem azt mondom, hogy az rendben van, de akkor elmondhatjuk azt, hogy: „Rendben, szétrúgták a seggünket, álljunk össze, javítsuk ki. A szoros vereségek kemények."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu