Nyolc emlékezetes szezon után Luke Kuechly bejelentette visszavonulását

A linebacker Luke Kuechly, aki vitathatatlanul az egyik legjobb linebacker az NFL-ben, mióta 2012-ben az első körben kiválasztották, visszavonul. A 28 éves játékos, a Panthers védelmének arca éppen most fejezte be a nyolcadik NFL szezonját. Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb játékos, aki valaha Carolina mezt viselt és az egyik legjobb linebacker, akit valaha is a pályán láthattunk.

“Úgy gondolom, ez a megfelelő esély a számomra, hogy továbblépjek.” mondta Kuechly. “Szomorú vagyok, mert szeretem ezt a játékot, gyerekkorom óta játszottam. Ez a kedvenc dolgom a világon. Az emlékeim, amelyeket ettől a helytől és a csapattól kaptam és hogy a pályán lehettem ezekkel a srácokkal – ezek soha nem múlnak el. A szívem mélyén tudom, hogy ez a helyes döntés. Kicsi gyerek korom óta csak egyféleképpen játszom ezt a játékot – gyorsan, keményen és erősen. És nem tudom, hogy képes vagyok-e még erre.”

“A pályán mutatott rendkívüli teljesítményén túl Luke óriási hatással volt erre a szervezetre és a régióra.” mondta a tulajdonos David Tepper. “A Luke-kal töltött két szezonom során gyorsan felismertem, mennyire különleges ember. A tisztelet, amit ad és másoktól kap, valamint a társaival szembeni pozitív hatása felülmúlhatatlan. Ez nyilvánvalóan nagyon nehéz lesz mindannyiunk számára, mert tudjuk, hogy egyetlen játékos sem helyettesítheti azt, amit az elmúlt nyolc évben adott ennek a szervezetnek. a jelenlétét nem lehet helyettesíteni.”

Kuechly önéletrajzában hét Pro Bowl részvétel, hét AP All-Pro jelölés (ötször az első csapatban), egy Defensive Player of the Year (2013) és egy NFL Defensive Rookie of the Year (2012) díj szerepel.

Pályafutását 1092 szereléssel fejezi be, ez a legtöbb NFL-ben azóta, hogy belépett a ligába. A 18 interception 2012 óta a legtöbb egy linebacker-től, a franchise történetében pedig a harmadik legtöbb. A 75 yardveszteséges szerelése holtversenyben az ötödik legtöbb a linebacker-ek között ezen időszak alatt.

Három olyan csapat tagja volt, amely megszerezte az NFC South bajnoki címet (2013-15) és segített, hogy a Panthers 2015-ben a franchise története során másodszor eljusson a Super Bowl-ig. Az interception után szerzett TD-k, amit a Seattle ellen és a konferencia döntőben az Arizona ellen szerzett – két olyan játék, amely örökre a Panthers szurkolók emlékei között fog élni.

“Bár azt szeretném, ha még sok éven keresztül velünk lehetne, mindent jól csinált és tiszteletben tartjuk a döntését.” mondta Tepper. “Luke egy kivételes játékos, olyan valaki, akit szeretnénk, ha a szervezet minden tagja követne.”

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu