Alaposan kiköltekezett a Miami Dolphins

A Miami Dolphins-t a tavalyi szezon elején mindenki lesajnálta és a szezon elején látott teljesítményük alapján mindenki biztosra vette, hogy Övék lesz az 1/1-es válaztás. A szezon végére azonban egész jól összeállt a csapat és az idei erősítéseket követően merészebb álmokat szövögethetnek.

A Detroit Lions-hoz hasonlóan a Miamiban is a volt New England Patriots játékosokra koncentráltak mert három volt hazafit is szerződtettek. Ted Karras támadófalember és Elandon Roberts ,Kyle Van Noy linebacker párosa is Miamiba költözött. Utóbbi kapta a legkomolyabb szerződést, a védő négyéves, 51 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával.

A legnagyobb szerződést azonban nem Ő hanem a Dallas Cowboys korábbi cornerbackje, Byron Jones kapta. A védő ötéves, 82 millió dolláros szerződést kötött a csapattal. Így a liga három legjobban fizetett cornerbackjéből kettő (Xavien Howard) is a Dolphins játékosa. Az első helyen, az Eagles új játékosa, Darius Slay áll az évi 16,683 millió dolláros átlagával.

A vezetőség két korábbi elsőkörös választottak is megszerzett Shaq Lawson defensive end és Ereck Flowers guard személyében. Mindketten hároméves, 30 millió dolláros szerződést kötöttek.

A védelem és a támadóegység is kapott még egy-egy játékost. Előbbi egységbe Emmanuel Ogbah pass rusher, utóbbiba Jordan Howard running back érkezett. A futóval kétéves, 10 millió dolláros szerződést kötöttek ami nagyon jó üzletnek tűnik ha visszatalál a pályafutása elején mutatott formájához. Ráadásul borzasztó nagy szükség volt egy jó futóra mert kritikán aluli volt a futójátékuk.

A Dolphins-nak a tavalyi szezonban 60 millió dollár halott összege volt a fizetési sapkában amivel borzasztó nehéz volt minőségi játékost szerezni. Az idei halott összeg sem csekély mert még mindig 20 millió dollár szerepel a halott összeg rovatban de ezzel azért már nagyobb mozgásteret kaptak.

További erősítésre még szükségük lesz mert a támadófalra és a safety posztra is ráfér az erősítés. És ott van a legnagyobb hiányposztjuk, az irányítóposzt amit nagy valószínűség szerint Tua Tagovailoa draftolásával fognak megoldani.

nfl.com, Fotó: nflanalysis.net, cowboyswire.usatoday.com, clutcpoints.com