Tua Tagovailoa hosszútávú szerződtetése a cél a Dolphinsnál

A Miami Dolphins nagyon erősen kezdte az idei szezont de igencsak kifáradt az alapszakasz végére. Az utolsó fordulóban elbukták a csoportgyőzelmet és a Chiefs ellen elbúcsúztak a rájátszástól. Most pedig, hogy a következő szezonra készülnek előjöttek a kérdések és a fő kérdés Tua Tagovailoa jövője.

Az egykori első körös játékos újonc szerződésének utolsó évébe lép, az ötödik évre szóló opciós szerződés 2024-ben 23,171 millió dollárt fizet majd. A nagy kérdés a Dolphins general managere, Chris Grier számára az, hogy megadja-e Tuának a hosszútávú szerződést vagy hagyja kifutni a jelenlegi kontraktusát és ha minden kötél szakad egy franchise taggel megtartja.

Grier tegnap azt mondta, hogy a klub tervei szerint Tagovailoa lesz az irányító "hosszú távon".

"Voltak beszélgetéseink" - mondta Grier a riportereknek. "Ahogy mondtuk, nem beszélnénk a szezon során a szerződéssel kapcsolatos dolgokról, de kapcsolatban maradtunk az ügynökével. Soha nem beszélünk pénzről vagy bármiről, csak jó beszélgetések arról, hogy hol tart, milyen a kapcsolata Mike (McDaniel) vezetőedzővel és a csapattal, és mindazzal, amit itt tett. A cél tehát az, hogy hosszú távon itt legyen és magas szinten játsszon. Mindig is ez volt a cél, és a holtszezonban továbbra is kommunikálni fogunk vele. Ahogy a múltban is mindig mondtuk, ti is ismertek engem, nem igazán beszélünk a médiában ezeken a csatornákon keresztül, szóval ezeket a beszélgetéseket csak belsőleg és a képviselőivel fogjuk folytatni."

Grier válasza tipikus egy szezon utáni sajtótájékoztatóra. Még ha a general manager fontolgatná is, hogy továbbáll Tua mellől, akkor sem lenne jó, ha ezt 2024 januárjában mondaná ki.

madden23.jpg

Fotó: espn.com