And The New York Giants select...

Eljött a draft napja, mi pedig megpróbáljuk megtippelni, hogy vajon ki lesz az első körös választásunk. Enjoy!

Salander: Brian Branch, S (Alabama)

Ahogy a Discordon írtam, nekem Brian Branch, S (Alabama) a kedvencem az első kör második felében elérhető játékosok közül. A pozíciója az egyetemen épp olyan nehezen körülírható (kicsit box safety, kicsit slot corner, kicsit OLB) ahogy a Giants defense secondaryje Wink Martindale alatt. Szerettem Julian Love játékát is, Brian Branch mindazt tudja csak szteroidon. Okos, sokoldalú, atletikus. Ritkán hibázza el a tacklet és a rövid passzos játékok esetén megvan a mérete, hogy megküzdjön a nagyobb méretű elkapókkal, akikkel a csapatnak sok gondja volt az elmúlt években. Olyan képességek, amikkel papíron tökéletes helye lehet a védelemben.

Mellette szólhat, hogy múlt szerdán a 30-as interjúk utolsó körében Branch meglátogatta az East Rutherford-i edzőközpontunkat.

Elenne meg, hogy a safety vagy slot corner messze nem olyan prémium pozíció, mint a WR. Ráadásul itt vagyunk a leglyukasabbak. Látszik, hogy a Joe Schoen és csapata el is végezte a házi feladatot: voltak személyes megbeszélések mindenkivel, aki az első körben számíthat a WR pozícióban – Addisonnal (USC), Hyatt-tel (Tennessee), Johnstonnal (TCU) és Flowersszel (Boston College) – biztosan tudjuk, hogy ki lehetne az emberünk, azonban egyáltalán nem bízom benne, hogy a megfelelő ember eljut hozzánk (ha nem tradelünk fel). Közben egy másik prémium posztra – a CB-re – is ráférne az erősítés, de itt még valószínűbb, hogy az első nap már lemaradunk az igazán nagy nevekről. Jó hír, hogy a pozíció az elkapókkal ellentétben elég mélynek tűnik az idei drafton. Itt könnyen elképzelhető, hogy a második napon érkezik olyan játékos, aki azonnali hozzáadott értéket jelenthet.

Vikó: Joe Tippmann, C (Wisconsin)

Annak ellenére, hogy a Draft hátsó szakaszában húzunk, ez a keret még mindig ezer sebből vérzik - gyakorlatilag QB és D line-on kívül mindenhova jöhetne erősítés, már ami az első körös picket illeti. Három slágerpozició pörög a mockokban leginkább: WR, CB és OL. Legtöbb esetben elkapót vízionálnak a csapathoz, viszont szerintem az idei elkapó class nem erős annyira, hogy megérje ide húzni, értem ezalatt, hogy az első kör második felébe várt elkapók egy normál elkapó classban csak 2. napos húzások lehetnének. CB poszton vannak már izgalmasabb játékosok akik jó értéket képviselhetnek 1/25-ön, viszont ennek ellenére az tippem az, hogy Daniel Jones megsegítésére, pontosabban megvédésére és Barkley helyzetbe hozására fogjuk az első választást ellőni, mégpedig a Wisconsinról érkező Joe Tippmann-re. A támadófal évtizedes probléma a csapatnál, bár a fal szélei megoldódni látszanak -feltéve ha Evan Neal valóban képes a szintlépésre-, a fal közepe javarészt még mindig journeyman-ekből rotálódik össze minden offseason-ben. Nem kell messzire menni, elég a csoportban szétnézni, hogy egy jó O-line meddig vihet egy-egy csapatot. A tippem tehát Joe Tippmann.

Asbee: John Michael Schmitz, C (Minnesota)

Általában mellé szoktam lőni és hát a draft ezen szakaszában ez már inkább csak szerencsejáték. Az offseason során többször is kifejtette Joe Schoen, hogy mennyire elégedett a falemberekkel és a top 30-as látogatáson sem nagyon voltak jelen ezek a játékosok. Az egy kivétel John Michael Schmitz, aki ráadásul a legjobb G/C az idei class-ban. Tavaly több smokescreent is láttunk, például állítólag a mi házunk tájáról érkezett az a pletyka, hogy milyen gyenge volt Kayvon Thibodeaux interjúja, valamint komoly érdeklődést mutattunk Charles Cross irányába és végül Evan Nealt választottuk. Óriási a minőségi esés Schmitz után, így amennyiben valóban ide akarunk húzni egy játékost, azt már az első körben meg kell tenni.

Egyébként nincs probléma a Minnesota centerével, nem sok hiányosságot találni nála, ráadásul a Senior Bowl teljes mezőnyének az egyik legjobbja volt a Mobile-ban eltöltött hét során. Ugyan már 24 éves, de 8-10 évre megoldhatja valamelyik belső pozíciót és már az első naptól kezdve a kezdőcsapatba állítható.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu